20 Nisan 2024 Cumartesi

Hatay BŞB Başkanı ve Arsuz Belediye Başkanı’ndan Noel Kutlaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, tüm Hristiyan Âlemi’nin her yıl 25 Aralık’ta İsa Mesih’in doğuşu ve Milat Yortusu olarak kabul edilen Noel Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Hatay’ın Arsuz İlçesi Belediye Başkanı Nazım Culha da Hristiyan Alemi’nin İsa Mesih’in doğuşu olarak 24 Aralık’ı 25 Aralık’a bağlayan gece kutladığı Noel Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yıllarca Kardeşçe Yaşamayı Başardık!

İnsanlığın en büyük hasretinin, çatışma ve gerginliklerden uzak, barış ve huzur içinde bir hayat sürmek olduğunun altını çizen Hatay BŞB Başkanı Savaş; “Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek sözünü hiçbir zaman unutmamamız ve bu doğrultuda insanlara hoşgörü ve sevgiyle yaklaşmamız gerekir. Ne mutlu ki, millet olarak, tarih boyunca, muhteşem medeniyet ve kültürümüzden aldığımız güçle, farklılıkları toplumsal yaşamın tabii bir tezahürü kabul ederek yıllarca, sevgi, saygı, huzur, barış ve kardeşçe hoşgörü içinde yaşamayı başarmış bulunuyoruz.

Son zamanlarda Ortadoğu’daki farklı halkların ve inanç gruplarının yaşadıkları bu zor, çatışmalı, büyük insani bedellerin ödendiği savaş ortamında kardeşlik ve dayanışma duygularımızı bu bayramlarla pekiştirmeliyiz. Hiçbir kimliğin, kültürün, inancın ve anadilin diğerinden üstün görülmediği, her yurttaşımızın bir arada eşit koşullarda yaşadığı, kendi kültürünü özgürce yaşayıp geliştirdiği bir ülke olma umudunu büyüterek korumalı, özgürlükçü, adil, insanca yaşanan ve çalışkan bir demokratik cumhuriyet için verdiğimiz mücadeleyi sürdürme kararlılığımız devam etmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Hristiyan yurttaşlarımız olmak üzere tüm Hristiyan âleminin Noel Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Noel Bayramı’nın insanlığın muhtaç olduğu evrensel barışa, sevgi, huzur, hoşgörü ve bir arada yaşama kültürüne katkıda bulunması temenni ederken sevgi ve saygılarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

Başkan Culha da Hristiyan Alemi’nin Noel’ini Kutladı

Hatay’ın Arsuz İlçesi Belediye Başkanı Nazım Culha da Hristiyan Alemi’nin İsa Mesih’in doğuşu olarak 24 Aralık’ı 25 Aralık’a bağlayan gece kutladığı Noel Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Farklı din ve renklerin bayramlarını Arsuz’da dostluk, kardeşlik, sevgi ve birlik hissi etrafında kutladığına dikkat çeken Başkan Culha, Noel Bayramı’nın da aynı içtenlikle kutlandığına vurgu yaparak bayramın herkesin özlem duyduğu huzur, barış ve kardeşlik dolu bir dünyada yaşama umudunu gerçeğe dönüştürmesine vesile olmasını temenni etti.

Hristiyan Vatandaşlarımızın Bayram Heyecanına Ortak Oluyoruz

Asırlardır bu topraklarda birlik- beraberlik ve huzur ortamı içerisinde yaşadığımız tüm Hıristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı kutlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Farklı din ve etnik kökenlerin barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde bir arada yaşadığı, kucaklaştığı, kültürüne ve inancına bakmaksızın komşusunun kapısını çaldığı ve birbirlerine huzurla gülümsediği Arsuz’da Hristiyan vatandaşlarımızla sevinçte ve kederde olduğu gibi, önemli günlerimizi ve dini bayramlarımızı da hoşgörü içinde birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karşılıklı sevgi ve saygının esas alındığı, farklılıklarımızın zenginlik olduğu bilincinin en üst düzeyde yaşandığı ilçemizde Hristiyan vatandaşlarımızın kutladığı Noel Bayramı’nın insanlığın en büyük hasreti olan çatışma ve gerginliklerden uzak, barış, huzur içinde bir hayat yaşama kararlılığına ve bir arada yaşama kültürüne katkı katkıda bulunması en büyük temennimizdir.

Noel’in gelişiyle farklı bir huzur ve mutluluk yaşayan Hristiyan vatandaşlarımızın bayram heyecanlarına ortak oluyor; Noel Bayramı’nın toplumsal barış ve mutluluğumuza katkı sağlamasını umut ederek başta ilçemizde yaşayan Hristiyan vatandaşlarımız olmak üzere, tüm Hristiyan Alemi’nin Noel Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, bu bayramın Hristiyan vatandaşlarımıza olduğu kadar tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve güzellikler getirmesini temenni ederim” dedi.

(SAT-7 TÜRK HABER/ İLYAS EDİP TERBİYELİ-İSKENDERUN)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi