20 Nisan 2024 Cumartesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş’tan İskenderun Ortodoks Kilisesi’ne Ziyaret

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.

Kilise Vakfı Başkanı Can Teymur ve yönetim kurulu üyeleri, Kilise Pederi Yusuf Nikola Papasoğlu ile cemaat üyeleri tarafından karşılanan Başkan Savaş, samimi ve sıcak karşılamadan ötürü teşekkürlerini sundu.

Ziyaretinde Başkan Savaş’a İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ile yönetimi, kadın kolları ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

Desteğini Hiçbir Zaman Unutamayız

Başkan Savaş’a ziyaretinden ötürü şükranlarını sunan Vakıf Başkanı Can Teymur, kısa bir hoş geldiniz konuşması yaparak; “Başkanımıza yoğun trafiği içerisinde bizlere zaman ayırdığı için teşekkür ediyoruz. Desteğini hiçbir zaman unutamayız. Her bayramda çocuklarımıza hediyelerini gönderiyor, bayramımızı kutluyor. Kendilerine cemaatimiz adına teşekkür ediyoruz. Kentimiz ve Hatay’ımız adına büyük çalışmalar yaptığını izliyoruz, yaptığı çalışmalar bölgemize değer katıyor. Kendisini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ise, herkesin yaşam hakkının kutsal olduğuna değinerek, ülkede huzursuzluğun, adaletsizliğin, sevgisizliğin bitmesi için, kenetlenerek, ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi.

Hatay Hepimizle Birlikte Rengârenk

Son olarak konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise; “Bugün çoktandır gelemediğimiz dostlarımızın yanındayız. Hatay hepimizle birlikte rengârenk çok daha güzel! Biz manevi günlerimizi, manevi bayramlarımızı ve milli bayramlarımızı hep birlikte kutlamaktan onur duyan bir şehiriz.

Buradaki cemaatimiz de Hatay’ımız için, ülkemiz için önemli insanlar. Ülkemize de hem sevgi, hem saygı, hem ekonomik anlamda da müthiş katkıları var. Ben ülkem adına da buradaki kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Hatay sizlerle daha zengin, sizlerle daha güzel ve sizlerle daha yaşanabilir bir şehir. Bütün renklerimizle bir bütünüz ve Hatay’ız, böyle olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş’ın İskenderun Ortodoks Kilisesine gerçekleştirdiği nezaket ziyareti samimi bir sohbet ortamında devam etti. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi