7 Mayıs 2024 Salı

Hatay Ortodoks Gençliği, Antakya’da Bir Araya Geldi

Hatay’daki tüm Ortodoks Kiliseleri’nin Gençlik Komiteleri, ‘Ortodoks Gençliği’ üst adıyla Antakya’da toplandı. Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi’nin ev sahipliğinde, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen toplantıya, İskenderun ve Antakya’nın yanı sıra Altınözü, Samandağ ve Arsuz Ortodoks Kiliseleri’nin Gençlik Komitesi üyeleri iştirak etti.

Hatay’daki Ortodoks Gençliği Komitesi 2023 yılı Birinci Ara Toplantısı, geçtiğimiz hafta sonu Antakya kilisesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda komitenin yönetim kurulu üyeleri de seçildi.

Özel bir toplantı için Lübnan’da bulunan ve Gençlik Buluşmasına katılamayan Antakya Kilisesi Pederlerinden Pavlus Orduluoğlu’nun çaba ve girişimleri ile gerçekleştirilen toplantıya, Antakya Kilisesi Pederleri Dimitri Doğum ile Jan Dellüller, Samandağ Kilisesi Pederi Dimyan Yakupoğlu, Altınözü/Sarılar Kilisesi Pederi Yuhanna Papasoğlu ve İskenderun Kilisesi Pederi Nicholas Papasoğlu önderlik ettiler.

Bölgedeki Kiliselerden yaklaşık 100 gencin katılım gösterdiği toplantıda öncelikle Sarılar Kilisesi Pederi Yuhanna Papasoğlu ve İskenderun Kilisesi Pederi Nicholas Papasoğlu, Komitesinin Yönetim Kurulu Üyeleri olarak seçildiler. Toplantıda ayrıca, kiliselerdeki faaliyetler ile gençlik aktivitelerini düzenlemek için Ortodoks Gençliği Komitesi bünyesinde fikirler ve projeler de sunuldu.

Düzenlenen toplantıyla ilgili görüşlerini açıklayan Ortodoks Gençliği Yönetim Kurulu Üyeleri; “Bu özel toplantımızda, kiliselerimizde gençlik aktivitelerini düzenlemek için Ortodoks Gençliği Komitesi bünyesinde fikirler ve projeler sunuldu. Gençlerimizin gözlerinde gördüğümüz heyecan ile bu fikirleri ve projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımıza büyük bir tempo ile devam etme kararı aldık.

Ortodoks Gençliği Komitesi Birinci Ara Toplantısına ev sahipliği yapan ve katılımları ile bizleri onurlandıran değerli Antakya Kilisesi Pederleri Dimitri Doğum ve Jan Dellüller ile Antakya Kilisesi Vakıf Başkan Sayın Fadi Hurigil’e de teşekkürlerimizi bir borç biliriz” ifadelerini kullandılar.

Görüş ve fikirlerin belirtildiği toplantının ardından İskenderun, Antakya, Altınözü, Samandağ ve Arsuz Ortodoks Kiliselerinin Gençlik Komitelerini oluşturan gençler, Antakya Kilisesince sunulan ikramları hep birlikte yediler, tanışma ve sohbet ortamında birbirlerini daha yakından tanıma şansı yakaladılar. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi