24 Nisan 2024 Çarşamba

Hatay Valisi ve Protokol Üyelerinden Noel Bayramı Ziyareti

Hatay Valisi Erdal Ata ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, diğer protokol üyeleriyle birlikte Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek, Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı kutladılar.

Kutlama ziyaretine, Vali Ata ve Başkan Savaş’ın yanı sıra, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, HGC Başkanı Ahmet Yetişen, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Antakya Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, STK temsilcileri ve çok sayıda Hristiyan vatandaşlar katıldı.

Bu Tablo Bütün Dünyaya Örnek Olmalı!

Hatay Valisi Erdal Ata bayramlaşma töreninde yapmış olduğu konuşmada; “Hatay’daki kardeşlik tablosu kıvanç verici. Burada bulunmaktan ve Hıristiyan vatandaşlarımızın Noel Bayramı’nı kutlamaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hatay’ımız tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı dinlerin, kültürlerin ve ırkların bir arada bulunduğu bir kentimiz. Bu nedenle Hatay’a barış ve huzur kenti diyoruz. Bu tablomuz tüm dünyaya örnek olmalıdır. Temennimiz, dostluğumuzun, kardeşliğimizin ilelebet sürmesidir. İnsanlar nasıl inanıyor ve ibadet etmek istiyorsa bunu hür ve özgürce yapabilmelidir. Kıymetli Hıristiyan vatandaşlarımızın Noel Bayramını kutluyor, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ise Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde, bayramları birlik içerisinde kutlamaktan dolayı onur duyduklarını dile getirdi. Başkan Savaş; “Hatay’ımız 3 semavi dini içerisinde barındıran bir ildir. Farklı inançların örf ve adetlerini hep birlikte kardeşçe yaşayan, birbirine sevgi ve saygıdan kusur etmeyen bir şehiriz. Bayramlarımızı da birlik ve beraberlik içinde kutlayarak farklılığımızı gösteriyoruz. Hıristiyan kardeşlerimizin Noel Bayramı vesilesiyle dünya barışı için dua etmesini temenni ediyorum” diyerek Hıristiyan vatandaşların Noel Bayramı’nı kutladı.

Kilisenin Patrik Ignatios IV Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise tarih boyunca 13 medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kent olan Antakya’da, Hristiyan dinine mensup vatandaşların Noel’ini kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.

Bayramlaşma töreni için kiliseye gelen vatandaşlara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından hediye sepeti de dağıtıldı ve tören sonunda ziyarete gelenlerce toplu fotoğraf çekildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesinden Noel Bayramı İçin Hediye Sepeti

Hatay’ın her türlü zenginliğini sevgiyle kucaklayarak, Hatay’daki tüm vatandaşları özel günlerinde yalnız bırakmayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, Noel Bayramı münasebetiyle Hatay’daki tüm kiliselerde hediye sepeti dağıtımı gerçekleştirdi.

Başta İskenderun ve Antakya olmak üzere, Samandağ ve Altınözü kiliselerinde ibadetlerini yapan ve Noel Bayramı kutlamalarına katılan vatandaşlara küçük bir jest yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi personelleri, küçük hediyelerin yanında kilise cemaati üyelerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bayram tebriklerini de ilettiler.

Bayramların, insanların birliğine katkı sağlamasını temenni ettiklerini belirten Hatay bölgesindeki Hristiyan vatandaşlar da ince davranışından dolayı Başkan Savaş’a ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ailesine teşekkürlerini ilettiler. (SAT-7 Türk / İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi