28 Mart 2024 Perşembe

Hatay’da “Baş Melekler Mihail ve Cebrail’i Anma Günü” Ayinleri

Ortodoks cemaati tarafından Kasım ayının sekizinde icra edilen “Baş Melekler Mihail ve Cebrail’i Anma Günü” Ayinleri, Hatay’daki tüm kiliselerde gerçekleştirildi. Kutsal Ayinler sonunda bu isimleri taşıyan cemaat üyelerinin isim bayramları da kutlandı.

‘Gökler Ordusunun Önde Gelenleri’ olarak nitelendirilen, Baş Melekler Mihail ve Cebrail’i Anma Günü ayinlerinde, Baş Melekler Mihail ve Cebrail’i anlatan İncil’den bölümler okundu, hep birlikte yakarış ve dualar da edildi.

Bu özel gün dolayısıyla açıklamalarda bulunan ve Allah’ın hizmetinde binlerce melek olduğunu ifade eden İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım, tüm meleklerin başlarının da Mihail ve Cebrail olduğunu kaydetti.

Her yıl Kasım ayinini sekizinde baş melekler Mihail ve Cebrail’in anıldığına değinen Peder Yıldırım; “Mihail ‘Allah’ı temsil eden, Allah’ın Örneği’ Cebrail ise ‘Allah’ın Gücü ve Kuvveti’ olarak bilinen meleklerdir. Ortodoks âlemi olarak, 8 Kasım’da Baş Melekler Mihail ve Cebrail nezdinde bütün melekleri anar ve bütün kiliselerde bayram yaparız. Bu özel gün dolayısıyla herkese iyi bayramlar diliyorum. Hayatta olan Cebrail ve Mihail’lerin isim bayramlarını kutluyor, vefat edenleri de rahmetle anıyorum” dedi.

Baş Melekleri Anma Günü dolayısıyla, tüm Ortodoks Kiliselerinde gerçekleştirilen Kutsal Ayinlerde, baş melekler Mihail ve Cebrail’in yanı sıra bu isimleri taşıyan tüm inananlar için de dualar edildi.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nicholas Papasoğlu, Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin Dimitri Doğum ve Jan Dellüller, Samandağ Aziz İlyas Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin Trifon Yumurta ve Dimyan Yakupoğlu, Altınözü/Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin Cebrail Kuşoğlu ve Abdullah Papasoğlu, Altınözü/Tokaçlı Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin ise Musa Papas ve Mihail Papas önderliğinde gerçekleştirildi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi