19 Nisan 2024 Cuma

Hatay’da, Baş Melekler Mihail ve Cebrail’i Anma Günü Ayinleri

Ortodoks cemaati tarafından her yıl 8 Kasım’da icra edilen “Baş Melekler Mihail ve Cebrail’i Anma Günü” ayini, Hatay’daki tüm kiliselerde gerçekleştirildi.

‘Gökler Ordusunun Önde Gelenleri’ olarak nitelendirilen, Baş Melekler Mihail ve Cebrail’i Anma Günü ayinlerinde, Baş Melekler Mihail ve Cebrail’i anlatan İncil’den bölümler okundu ve hep birlikte yakarış ve dualar edildi.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin, Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nicholas Papasoğlu, Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin Dimitri Doğum ve Jan Dellüller, Samandağ Aziz İlyas Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin Trifon Yumurta ve Dimyan Yakupoğlu, Altınözü/Sarılar Aziz Georgios Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin Cebrail Kuşoğlu ve Abdullah Papasoğlu, Altınözü/Tokaçlı Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki ayin ise Musa Papas ve Mihail Papas önderliğinde gerçekleştirildi.

Bu özel gün dolayısıyla açıklama yapan ve Allah’ın hizmetinde binlerce melek olduğunu ifade eden İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım, tüm meleklerin başlarının ise Mihail ve Cebrail olduğunu kaydetti.

8 Kasım tarihinin, Meleklerin Başı olan Mihail ve Cebrail’i anma günü olduğuna dikkat çeken Yıldırım; “Mihail ‘Allah’ı temsil eden, Allah’ın Örneği’ Cebrail ise ‘Allah’ın Gücü ve Kuvveti’ olarak bilinen meleklerdir. Ortodoks âlemi, 8 Kasım’da Baş Melekler Mihail ve Cebrail nezdinde bütün melekleri anarlar ve bütün kiliselerde bayram yaparlar. Bu özel gün dolayısıyla herkese iyi bayramlar diliyorum. Hayatta olan Cebrail ve Mihail’lerin isim bayramlarını kutluyorum, vefat edenleri de rahmetle anıyorum” dedi.

Baş Melekleri Anma Günü dolayısıyla, Ortodoks Kiliselerinde gerçekleştirilen Kutsal Ayinlerde, baş melekler Mihail ve Cebrail’in yanı sıra bu isimleri taşıyan tüm inananlar için de dualar edildi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi