25 Nisan 2024 Perşembe

Hatay’da Farklı Bir Noel Havası

Bu yıl Covid-19 sebebiyle kiliselerde kalabalık kutlamalar gerçekleştirilemeyecek. Başta İskenderun ve Antakya olmak üzere, tüm Hatay’da da Noel Bayramı kutlamaları kısıtlamaların gölgesinde yapılacak.

Her yıl 24 Aralık’ta kutlanan Noel (Doğuş) Bayramı’nın bu yıl çok farklı bir havası olacak. Her bayramda kiliselerin dolup taştığı düşünüldüğünde bu yıl ise Covid-19 sebebiyle kiliselerde kalabalık kutlamalar gerçekleştirilemeyecek.

Başta İskenderun ve Antakya olmak üzere, tüm Hatay’da da bayram kutlamaları kısıtlamaların gölgesinde gerçekleştirilecek. Bir süredir cemaatlere kapalı olan Hatay’daki tüm Ortodoks Kiliseleri’nde Noel Bayramı Ayinleri de cemaatlerin katılımı olmaksızın yapılacak. 

Bilindiği üzere bölgedeki tüm Ortodoks Kiliseleri’nin yöneticileri ortak bir karar alarak, ayinlerin ve özel kutlamaların sadece pederler ve zangoçların katılımı ile gerçekleştirileceğini duyurmuşlardı. Yapılan ayinlere bir süredir cemaat üyeleri de katılmıyordu. Bu yıl Noel Bayramı Kutsal Ayininin de cemaatin katılımı olmaksızın gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İsa Mesih’in doğumunun simgelendiği Bebek İsa, Meryem Ana ile eşi Yusuf’un figürleri yine Altar’ın önünde yer aldığı ve Noel Ağaçlarının sade bir şekilde süslendiği İskenderun Katolik Kilisesinde ise Noel Ayini kısıtlı sayıda cemaat üyesinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Kutsal Noel Ayini, her yıl olduğu gibi 24 Aralık gecesinde değil, 25 Aralık günü saat 11.30’da yapılacak. 

(SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi