19 Nisan 2024 Cuma

Hatay’da Noel’e Hazırlık Devresinin Son Pazar Ayinleri

Advent (Noel’e Hazırlık) devresinin son Pazar Ayinleri, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi, artık Noel Bayramı bekleniyor.

Tüm Hristiyan cemaati 24 Aralık Cuma gecesi kutlanacak olan Noel Bayramına odaklandı. Noel Bayramı için, günler öncesinden tüm kiliseler süslendi ve kurtarıcımız Mesih İsa’nın dünyaya gelişi bayramı için hazırlıklar da tamamlandı.

Hatay’daki tüm Ortodoks Kiliselerinde, Noel Öncesi son Pazar Ayinleri de renkli görüntülere sahne oldu. İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi, Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesi ile Altınözü/Tokaçlı Maria Ana Rum Ortodoks Kilisesindeki kutsal ayinler, kısıtlı katılımlarla gerçekleşti. Kiliselerin içinde kurulan ve rengârenk süslenen Noel Ağaçları da bayramın gelişinin en önemli simgeleriydi.

Antakya’da Noel Kermesi

Antakya’da ise Pazar ayinin ardından Noel Kermesi yapıldı. Antakya Ortodoks Kilisesi Kadınlar Kolunun düzenlemiş olduğu Noel Kermesi 19 Aralık Pazar günü kilisenin bahçesinde gerçekleştirildi. Kermeste satışa sunulan Noel hediyeleri oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Antakya cemaati, kermeste satın aldıkları ile hem evdeki eksikliklerini giderdi, hem de kilise bütçesine katkıda bulundular.

Gebe Kalıp Bir Oğlan Doğuracaksın

Rabbimiz İsa Mesih’in, insan bedeniyle dünyaya gelişi kutsal kitapta şöyle anlatılır;

…Allah tarafından Cebrail Melek, Galile’de Nâsıra denilen şehre, Davud evinden Yusuf adındaki adama nişanlı olan bir kıza gönderildi; kızın adı Meryem idi.

Melek onun yanına girip “Selâm, ey nimete eren kız, Rab seninledir” dedi. Meryem bu sözlere çok şaşırarak; “Bu nasıl selâmdır?” diye düşünüyordu. Melek ona dedi ki; “Korkma, Meryem; çünkü Allah önünde inayet buldun.

Ve işte, gebe kalıp bir oğlan doğuracaksın ve adını İsa koyacaksın. O büyük olacak, ona Yüce Allah’ın Oğlu denecek. Rab Allah ona babası Davud’un tahtını verecek, Yakub’un evi üzerinde ebediyen saltanat sürecek ve onun melekûtuna hiç son olmayacaktır…”

Kutsal yazılarda ifade edildiği gibi: “Meryem ilk oğlunu doğurdu ve ona İsa adını verdi…” (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi