29 Mart 2024 Cuma

Hatay’da Orman Yangını Yerleşim Yerlerine Sıçradı

Hatay’ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi’nde, orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına müdahale sürerken rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen yangın 2 apartmana, 1 restorana ve 3 araca sıçradı. Bölgedeki bazı evler tahliye edildi. Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada yangının trafo patlaması sonucu çıktığı belirtildi.

Sabah saatlerinde, Belen ve İskenderun ilçeleri arasındaki Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıktı.

Henüz çıkış sebebi belirlenemeyen yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Hızla ilerleyen yangın 2 apartmana, 1 restorana ve 3 araca sıçradı. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçramasıyla bazı evler tahliye edildi.

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangına 50 arazöz, 20 su tankı, 2 uçak, 2 helikopter, 3 iş makinesi ve yaklaşık 300 personelle müdahale ediliyor.

Belediye’den Açıklama: Can Kaybı Yok

Yangınla ilgili açıklama yapan Belen Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Önder şunları aktardı:

* Rüzgarın etkisiyle yangın büyük bir alana yayıldı. Şu an rüzgar çok, bu sebeple müdahale güçleşiyor. Rüzgar sebebiyle helikopter uçamıyor ancak uçak müdahalesi sürüyor.

* Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilçe itfaiyesi yangına karadan müdahale ediyor. Bölgede bir de fabrika yanıyor.

* Can kaybı yok. Dumandan etkilenen mahalle sakinleri var onlar da hastanelere kaldırıldı. Tehlikedeki yerleşim yerlerinin bir kısmı boşaltıldı.

Yangın Trafo Patlamasından Çıktı

Öte yandan Hatay Valisi Rahmi Doğan da yangın yerine gelerek bilgi aldı. Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada yangının trafo patlaması sonucu çıktığı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

* 9 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00 sıralarında İskenderun ve Belen İlçelerimiz arasında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda trafo patlaması sonucu meydana gelen orman yangınına uçak, helikopter, arazöz ve dozerle birlikte müdahale ekipler tarafından yapılmakta olup, şiddetli rüzgârlarında etkisi ile büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi