25 Nisan 2024 Perşembe

Hatay’da Palmiye Pazarı

Ortodoks Cemaati, Palmiye Pazarı‘nın Ardından Kutsal Haftaya Başladı

Geçtiğimiz Pazar günü, İsa Mesih Yeruşalim’e girişinin anıldığı Palmiye (Dallar) Pazarı’nı kutlayan Ortodoks cemaati, Kutsal Haftaya da başlamış oldu. Ortodokslar, ‘Elem Haftası’nın sonunda da Paskalya Bayramı’nı coşku ile kutlayacak.

Batı kiliselerinden farklı olarak Paskalya’yı bu hafta sonu kutlayacak olan Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ise Palmiye Pazarı’nı kutladılar. Palmiye Bayramı dolayısıyla Hatay’da, başta İskenderun olmak üzere, Antakya, Samandağ ve Altınözü Ortodoks Kiliseleri’nde ayinler düzenlendi.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleştirilen Kutsal Ayini, Kilise Pederleri Dimitri Yıldırım ile Yusuf Nicholas Papasoğlu birlikte yönettiler. Salgın dolayısıyla uzun bir süreden sonra Palmiye Pazarı’nı kutlayan Ortodoks Cemaati, kilisede renkli görüntüler oluşturdular.

İsa Mesih’in Yeruşalim’e girişinin kutlandığı ayinde, başta kilise Pederleri Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nicholas Papasoğlu olmak üzere, çocuklar ve tüm aile fertleri; ellerinde rengârenk çiçeklerle süslenmiş mumlarla birlikte kilise içinde yürüyüp ilahiler söylediler.

Savaşların sona ermesi, ülkemiz ve tüm dünya ülkelerinin barış içerisinde yaşaması için duaların edildiği ayin sonrasında kilise bahçesi ise tam bir karnaval yerine döndü. Cemaat üyeleri hem aileleri hem de cemaatin diğer fertleri ile bayramlaşarak büyük sevinç yaşadılar.

Ortodoks cemaati bu hafta sonu da Paskalya Bayramı’nı kutlayacak. İsa Mesih’in göğe yükselişi anlamını taşıyan Paskalya Bayramında renkli yumurtalar hazırlayacak olan cemaat üyeleri, gerçekleştirilecek kutsal ayin sonrasında da bayram sevincini yine birbirlerini kutlayarak yaşayacaklar. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi