28 Mart 2024 Perşembe

Hatay’daki Ermeni Kiliselerinde Coşkulu ‘Paskalya’ Kutlaması

İsa Mesih’in ‘Diriliş’ Günü olan Paskalya Bayramı (Surp Zadik) nedeniyle, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi ile Vakıflı Meryem Ana Ermeni Kiliselerinde de ayinler düzenlendi. Ayin sonrasında bayram sofrası kutsandı.

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’ndeki ayin Cumartesi günü akşam saatlerinde gerçekleştirildi. Kutsal Ayini Peder Avedis Tabaşyan yönetti. Ermenice yapılan ayinde Türkçe vaaz veren Peder Tabaşyan, insanın yeniden dirilişinin bir mucize olduğunu ve iki bin yıldır bu nedenle dirilişin kutlandığını belirtti.

Konuşmasında, barış ve kardeşlik mesajları da veren Tabaşyan, “Bu bayram günlerinde, bizlere selamlarını ileten tüm devlet büyüklerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizler de onlar için dualar edelim. Bir duamızda ülkemizdeki bütün kavgalar ve kaygıların bitmesi adına olsun. Bu bayram hepimize esenlik getirsin” dedi.

Ayinden sonra kilise salonunda toplanan cemaat üyeleri ve konuklar Peder Tabaşyan ile birlikte Paskalya Bayramının simgesi olan yumurta tokuşturdular ve İsa Mesih’in Dirilişini kutladılar. Ermeni Kilisesinde düzenlenen Paskalya Ayinine, CHP Kurultay Delegesi Nermin Yıldırım Kara da katıldı.

Vakıflı’da Bayram Coşkuyla Kutlandı

Samandağ/Vakıflı Meryem Ana Ermeni Kilisesindeki ‘Surp Zadik Ayini’ ise Cumartesi günü sabaha karşı gerçekleştirildi. Kalabalık bir cemaat grubunun katılımı ile yapılan törende Ermenice ve Türkçe dualar edildi, barış ve kardeşlik için mumlar dikildi.

Vakıflı Kilisesinde düzenlenen Paskalya kutlamasına, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Garnizon Kmutanı Yüzbaşı Emrah Nergiz ve vatandaşlar katıldı.

Vakıflı Ermeni Vakfı Başkanı Cem Çapar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kutlamalar coşkulu bir kalabalıkla gerçekleşti. Başkan Çapar, bayramların tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya barış getirmesi dileğinde bulundu. Ayine katılanlar, ayin sonundaki kahvaltı etkinliğinde bol-bol yumurta tokuştururken, kutlamalara katılanlara kırmız karanfil ve çikolata ikram edildi. Rengarenk boyanmış yumurtalar barış için tokuşturuldu.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, bayram nedeniyle yaptığı açıklamada; “Ermeni hemşerilerimizin Surp Zadik yortusu ve Paskalya Bayramı coşkusunu paylaştık. Sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Barış, kardeşlik ortamının daim olması ve geleneklerimizin gelecekte de yaşatılması temennisiyle tüm Ermeni hemşerilerimizin bayramını kutlarım” şeklinde görüş ifade etti. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi