26 Nisan 2024 Cuma

Havari Aziz Yuhanna İzmir’de Anıldı

İzmir Kilisesi’nin Kurucusu ve Koruyucusu Havari Aziz Yuhanna Bayramı 27 Aralık’ta İzmir Aziz Yuhanna Katolik Kadetrali ve Bazilikası’nda, büyük bir katılımla ve görkemli bir ayin ile kutlandı.

İzmir Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Lorenzo Piretto riyasetinde yönetilen ayine, İzmir Rum Ortodoks Kilisesi Metropoliti Bartholomeos Samaras ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen rahipler ve diğer ülkelerden gelen konuk rahipler topluluğu bu çok özel bayrama katıldılar.

İzmir Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Lorenzo Piretto verdiği vaazında; “Bugün Havari ve İncil Yazarı Aziz Yuhanna Bayramı’nı sevinçle kutluyoruz. Bu Katedral Kilisesi ona adanmıştır. Aziz Yuhanna, İzmir Episkoposluk Bölgesi’nin Kurucusu ve de Koruyucusu’dur. Aziz Yuhanna, Küçük Asya bölgesi olan burada Hristiyan topluluklarına yönelttiği ilk mektubunda Mesih İsa’ya iyi tanıklık etmektedir. Yuhanna, Mesih İsa’nın haçının altındaydı. İsa, onu Annesi Meryem’e; Meryem’i ise ona emanet etti. Yuhanna, İsa’nın mistik bedeni olan Kilise’yi temsil ediyordu. Böylece İsa’nın Annesi, tüm Kilise’nin Annesi oldu. Kutsal Ruh ile dolu olan Yuhanna, İsa’nın yüreğinin sırlarını tanıdı. Kutsal Ruh ile dolu olan O, Mesih İsa’nın kurtuluş ve sevgi mesajını dünyaya yaydığını” söyledi.

Konuşmasını “Allah’ım, Havari Aziz Yuhanna aracılığıyla bize senin ebedi Kelâm’ının sırrını açıkladın. Sana yalvarıyoruz: Aziz Yuhanna’nın bize derin ve güçlü bir lisanla açıkladığı gerçekleri, aydın bir akılla ve sevecen bir kalple anlamamızı ve kabul etmemizi sağla.” diyerek bir dua ile bitirdi.

Görkemli ayinde ayrıca Episkopos Monsenyör Lorenzo Piretto, yerine getirdikleri değerli pastoral görevleri için İzmir Kiliselerinin tüm rahiplerine minnettarlığını belirterek, minnettarlığının işareti olarak da, yedi diyosezan Rahibi, cömertlikle yaptıkları ve yapmakta oldukları görevlerinden dolayı Katedral’e bağlı rahipler olarak görevlendirme unvanı verdi ve şöyle dedi: “Tüm rahiplerimizi kendi lütfu ve gücüyle ödüllendirebilecek olan yalnızca Rab’dir. Rahiplerimiz ve rahipliğe olan çağrıya cevap verenler için dua etmeye devam edelim” diyerek onlara teşekkür etti.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi