19 Nisan 2024 Cuma

Hayatını Kaybeden Koreli “Jinwook Kim” İçin Tören Yapıldı

Salı gecesi Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 16 yaşında bir saldırgan tarafından sırtından ve kalbinden bıçaklanarak yaşamını yitiren Güney Koreli Jinwook (Barış) Kim için Diyarbakır Protestan Kilisesi’nde bir tören düzenlendi. 

Kim’in ailesi tören için sabah saatlerinde Güney Kore’den Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır Protestan Kilisesi’nde düzenlenen törene Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan kilise önderleri, Kim’in yakın arkadaşları ile Diyarbakır’da yaşayan Hristiyan cemaati katıldı. Tören, Protestan Kiliseler Derneği Başkanı Ali Kalkandelen’in duası ile başladı. Duanın ardından ilahiler söylendi, hep birlikte dualar edildi.

Jinwook (Barış) Kim’in Koreli Önderi yaptığı konuşmada, Mesih için şehit olmanın bir onur olduğunu fakat Kim’den ayrıldıkları için acı duyduklarını ama Tanrı’nın Egemenliğinde tekrar buluşacakları için mutlu olduklarını söyledi. Kim’in şehit olmasının Diyarbakır için bereket olup daha fazla uyanışa vesile olacağını, Diyarbakır ve Türkiye için daha fazla dua edilmesi gerektiği belirtti. Ve son olarak Kim’e zarar veren şahsı bağışladıklarını dile getirdi.

Diyarbakır Protestan Kilisesi Önderi Ahmet Güvener de yaptığı konuşmasında yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, “Kardeşimiz şimdi Rab’bin yanındadır.Ben iman ediyorum Barış’ın kanı da bu ülkeyi bereketleyecek. Şimdi daha fazla hizmete ve müjdelemeye ihtiyaç var” dedi. Güvener, Türkiye’deki Hristiyanlar olarak kendilerine minnettar olduklarını söyleyerek ailesine ve Kim’i gönderen önderlere teşekkürlerini iletti. 

Törenin sonunda Jinwook (Barış) Kim’in fotoğraflarından oluşan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Fotoğrafların gösterimi sırasında törene katılanlar hüzünlenerek gözyaşı döktüler. 

Cenazenin Diyarbakır’a mı yoksa Güney Kore’ye mi gömüleceği konusunda aile üyeleri henüz kesin bir karar varmadı. 

Ayrıca Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Bağlar İlçe Emniyet Müdürü’nün, Kim’in eşini ziyaret ederek cenaze konuşunda yardımcı olmayı, ailenin geliş gidişlerini karşılamayı ve istemeleri durumunda cenazenin Kore’ye götürülmesini sağlamayı teklif ettikleri bilgisine ulaşıldı. 

Diyarbakır emniyeti tarafından yakalanan katil zanlısının ‘hırsızlık’ ve ‘gasp’ dâhil birçok suçtan emniyette kaydının olduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi