29 Mart 2024 Cuma

“Hedefim Hristiyanlar’ı Öldürmekti”

Yeni yılın ilk saatlerinde İstanbul Ortaköy’deki gece kulübü Reina’ya düzenlediği silahlı saldırıda 39 kişiyi öldüren Özbekistan vatandaşı Abdülkadir Masharipov tutuklandı. Cumartesi günü Nöbetçi 11. Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Masharipov’a “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “silahlı terör örgütüne üye olma”, “nitelikli şekilde birden fazla kişiyi öldürme” suçlamaları yöneltildi.

Amerika’nın Sesi haberine göre, IŞİD üyesi Özbek saldırgan, nöbetçi mahkemede verdiği ifadede saldırıda hedefinin Hristiyanları öldürmek olduğunu ifade ettiği belirtildi.
Türkiye’de silahlı eylem yapma talimatını Suriye’deki IŞİD yöneticisi Ebu Cihad’dan aldığını belirten Masharipov, “O bana ‘Hristiyanlar’ın çoğu Taksim’de bir yerde toplanıyorlar. Bayram töreni yapıyorlar’ diye anlattı. Masharipov, “Dünyada Hristiyanlar’ın yaptıkları öldürme olaylarına karşı onlardan öç almak amacı ile onların bayram günü bir eylem yapmayı düşündüm. Amacım Hıristiyanları öldürmekti,” dedi.

31 Aralık’ta Taksim’de keşif yaptığı sırada polisiye önlemlerin fazlalığı nedeniyle fikrini değiştirdiğini belirten Özbek saldırgan, daha sonra keşif yapmak için Ortaköy’de bulunan Reina’ya gittiğini söyledi.

Reina’nın kapısındaki polisi vurduktan sonra içeriye girdiğini ve kalaşnikofla rastgele insanlara ateş ettiğini kabul eden Özbek saldırgan, Hürriyet gazetesinden Damla Güleri’in haberine göre, silahta mermi kalmayınca intihar etmek istedi.

Rehin düşmemek için kendini öldürmek istediğini, bu yüzden tüm mermiler bittikten sonra flashbangleri attığını ancak sağ kaldığını söyledi. Türkiye’ye karşı bir şey yapmadığını düşünen zanlı, Hristiyanlar’dan öç aldığını, kısas yaptığını ve pişman olmadığını belirtti.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi