29 Mart 2024 Cuma

Her Beş Gençten Biri, Maddi Sıkıntı Yaşıyor

Protestan uluslararası yardım organizasyonu olan The Salvation Army, birçoğunun tam zamanlı bir işte çalışmasına rağmen, gençlerin maddi sıkıntı yaşadığı konusunda uyarıda bulundu.

Savanta ComRes tarafından yürütülen ankete 2 bin’den fazla İngiliz yetişkin katıldı. Ankete göre, 30 yaşın altındaki her beş yetişkinden biri Noel döneminde yardım hizmetlerine güveniyor. Grubun yarısından fazlasının (yüzde 51) çocuk sahibi olduğu görüldü.

Ankete katılanların yaklaşık yarısı (yüzde 48) tam zamanlı bir işte çalışıyor, ancak bu durum maddi sıkıntı yaşamalarını engellemedi. Ankete katılanların yaklaşık beşte biri (yüzde 19) kiraları ve ödemeleri dışında, artan yaşam maliyetiyle ilgili başka endişeleri de var.

Kilise, maddi sıkıntıların birçok genci evsizliğe sürüklemesinden endişeleniyor. Ankete göre, katılımcıların beşte biri (yüzde 21) faturalarını ödemeyi geciktirdi, yaklaşık dörtte biri (yüzde 27) borç para almak zorunda kaldı ve yüzde 11’i gıda bankalarına başvurdu.

The Salvation Army’den Dean Pallant, ‘‘İstatistiklerden görüldüğü gibi muhtaç durumda olan insanlar var ve şimdiye kadarki en yoğun Noel dönemlerinden birine hazırlanıyoruz. Tam zamanlı çalışmalarına rağmen geçim sıkıntısı yaşayan ve gıda bankalarımıza güvenmek zorunda kalan genç yetişkinleri görüyoruz. Yaşam maliyetindeki artış nedeniyle gelirleri daha da yetersiz kalacak ve yeni yılda evlerini kaybetme tehlikesi yaşayacaklar’’ dedi.

The Salvation Army, borcu olan kişilere aldıkları devlet kredilerini geri ödemeleri için 60 günlük bir ‘nefes alanı’ çağrısında bulundu. Kiralarını ve kredilerini ödemekte güçlük çekenler için daha fazla borç desteği arıyorlar. Ayrıca, okul tatillerinde çocuklu ailelerin gıda ihtiyacını karşılayacak önlemler alınmasını istiyorlar.

Pallant, ‘‘Doğuş Bayramı, sevinçli bir zaman olmalı, ancak geçim sıkıntısıyla mücadele eden genç yetişkinler Doğuş sevincine sahip olmayacak. Maddi sıkıntı yaşayan binlerce kişiye yiyecek, giyecek, barınak ve çocuklar için Noel hediyeleri desteğinde bulunmak isteyenler için kapılarımız her zaman açık olacak’’ dedi. (CT)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi