28 Mart 2024 Perşembe

Her Yıl Bin Kişi “Şeytan Çıkarma” İçin Kiliselere Talepte Bulunuyor

Belçika’da İlahiyat Profesörü Rik Torfs, her sene neredeyse bin kişinin “şeytan çıkarma” talebiyle kiliseye talepte bulunduğunu açıkladı.

Belçika’nın Flemenkçe yayın organı De Morgen gazetesine demeç veren İlahiyat Prf. Rik Torfs, Ülke’de bir takım kiliselerde Pederlerin “şeytan çıkarma” ayinleri düzenlediğini belirtti.

Prf. Torfs, 2005’ten günümüze Vatikan’da “şeytan çıkarma” alanında özel seminerler verildiğini, seminerlerin, ilahiyatçı, psikolog, doktor, kriminoloji uzmanı ve tarihçiler tarafından verildiğini kaydetti.

Her hangi bir kayıtlı istatistik bulunmamasına rağmen Belçika’da her yıl yaklaşık olarak bin kişinin kiliselere “şeytan çıkarma” için talepte bulunduğunu da belirten Prf. Torfs, özellikle Flaman bölgesinde yer alan Averbode Manastırı’na ilginin bir hayli yoğun olduğunu belirtti.

Prf. Torfs, “şeytan çıkarma” ayinlerinin filmlerin aksine “sihir ya da büyücülük” barındırmadığını, daha ziyade bir “ruhsal savaş ve arınma” şeklinde yapıldığını vurguladı.

Ünlü Averbode Manastırı’nın Başrahibi Marc Fierens de kendisinin bizzat Piskoposluk tarafından “şeytan çıkarıcı” olarak görevlendirildiğini, talepte bulunan insanların genelinin sıkıntılarını can kulağıyla dinlediklerini ve bunları ilahiyat açısından değerlendirerek duada kaldıklarını kaydetti. (aa)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi