19 Nisan 2024 Cuma

Hindistan Hükümeti, Hristiyanlara Yönelik Zulmü Reddetti

Hindistan hükümeti, aksini kanıtlayan raporlara rağmen Hristiyanlara yönelik zulmü reddetti. Radikal Hindu yanlıları tarafından yönetilen bir hükümetin iddiaları gerçeği yansıtmıyor.

Milliyetçi Hindutva gruplarının hedefindeki Hristiyanlar için durum kötüleşmeye devam ediyor. Kiliselere yönelik saldırılar, Hristiyanların maruz kaldığı tehdit, sosyal boykotlar, şiddet ve tutuklamalar yaygın hale geldi.

Her hafta, dünyanın dört bir yanındaki kuruluşlar Hindistan genelinde Hristiyanlara yönelik saldırılar hakkında rapor sunuyor. Buna rağmen Hindistan hükümeti, ciddi insan hakları ihlallerini ele almak yerine, yaşananları inkâr etmeye devam ediyor.

Hindistan’ın Başsavcısı Tushar Mehta artan zulüm ve Hristiyanlara yönelik saldırılar hakkındaki raporların sadece varsayımlara dayalı olduğunu iddia etti. Mehta’nın somut kanıtları reddetmesi, Başsavcı olarak görevini yerine getirip getirmediği konusunda ciddi endişeler doğuruyor.

Ceza almayan saldırganlar, Hristiyanlara zulmetmeye devam ediyor. Pastörlerin ve inanlıların din değiştirme karşıtı yasalar tarafından giderek daha fazla hedef alınması nedeniyle Mehta’nın açıklamaları geçerliliğini yitiriyor. Ayrıca Hindutva grubu RSS’nin üyesi olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesindeki sorunu çözmek için gerekli adımları atmadı.

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC) Savunuculuk Direktörü Matias Perttula, ‘‘Uluslararası toplum, Hindistan’daki ırkçı unsurların yükselişini ele almalıdır. Hindistan hükümeti, Hristiyanlara yönelik zulmün yükselişini inkâr edebilir, ancak gerçekte zulüm giderek daha şiddetli hale geliyor’’ dedi. (Persecution)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi