28 Mart 2024 Perşembe

Hindistan Polisi, Hristiyanları Evlerine Hapsetti

Doğu Hindistan’da Hristiyan bir ailenin yerel dinlerini terk ettikleri için kabile çetesinin saldırılarına uğradı. Ardından polis aileyi huzuru bozma suçundan hapse atma tehdidiyle evlerine kapattı.

Morning Star News’un haberine göre, bu yılın başlarında, saldırıya uğrayan Hristiyanlardan iki küçük çocuk annesi Asha Korwa, öfkeli kalabalığın Jharkhand eyaletinin Garhwa Bölgesi’ndeki Khala köyünde Hristiyanlara saldırdıklarında kendilerine eşlik etmesi için polisi ve medyayı da çağırdığını söyledi.

31 Ocak’ta eşiyle birlikte 3 ve 6 yaşlarındaki çocukları dövülen Korwa, ‘‘Kalabalık, yanlarında köy liderini, basın mensuplarını ve polis memurlarını getirdi. Fotoğrafımız çekilirken ve saldırıya uğrarken, polis seyirci kaldı. Saldırganları veya basın mensuplarını durdurmadı’’ dedi.

Çete saldırısının ardından Garhwa polisi, Hristiyan aileye köyü terk etmemelerini emretti. Korwa, Morning Star News’e, ‘‘Garhwa karakolundaki polis memurları eşimi karakola çağırdı ve Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun 107. bölümü uyarınca barışın ve halkın huzurunun ihlalinden sorumlu tutulduğunu söyledi. Ona ailemden kimsenin köyden dışarı çıkmayacağını ve gerekirse tüm ailemizi gözaltına alacaklarını söylediler. Şubat ayının ilk 10 günü kendi evimizde nefes alamadık. Polis memurları barış ihlali yapıp yapmadığımızı sormak için geldi. Kurallara uyup uymadığımızı öğrenmek için komşulardan bilgi aldılar’’ dedi.

Yalnızca Mesih’e iman ettiğimiz için suçlu olarak gösterildik

Kabile çetesi, ilk olarak 22 Ocak’ta evlerinde ibadet etmeyi durdurmalarını emrederek eşi Sukender Korwa’ya saldırdı. Korwa, ‘‘Evimiz ana yola çok yakın, tapındığımızda duyulabilecek en ufak seslerden bile rahatsız oluyorlar. 22 Ocak’taki ilk saldırının olduğu gün, bir grup evimize baskın düzenleyerek ‘Yabancı bir tanrıya tapınmaya nasıl cüret edersiniz’ diye sordu’’ dedi.

Sukender Korwa’yı döven saldırganlar,aileyi öldüreceklerini söyleyerek tehdit etti. Ertesi hafta daha kalabalık bir çete gelip tüm aile üyelerine saldırmaya başladığında, Asha Korwa onlara neden geri döndüklerini sordu. Korwa, ‘‘Onlara bizi uyardıklarını ve sadece birkaç gün önce gittiklerini söyledim ve neden geri döndüklerini sordum. Küçük çocuklarımı dövecek kadar ne hata yaptık? Biz kimseyi öldürmedik, kimsenin parasını çalmadık ve kimseyi aldatmadık. Yalnızca Mesih’e iman ettiğimiz için suçlu olarak gösterildik’’ ifadelerinde bulundu.

Mesih’in sevgisini bilmeli ve tecrübe etmeliler

Garhwa polisi, Morning Star News’in onlarla iletişim kurma çabalarına yanıt vermedi. Asha Korwa, yerel Korwa köylülerinin aileyi resmi olarak dışladıklarını söyledi. Köy liderleri, ayrıca Hristiyan ibadetine katılan veya Hristiyanlarla bir araya gelen herkesin demirle bağlanmış bir bambu sopası olan lathiden 51 darbe alacağını ve 25.000 rupi (330 ABD Doları) para cezasına çarptırılacağını belirtti.

Korwa, ‘‘Korwa topluluğunun en az 40 üyesi Mesih’e geldi, ancak Kutsal Hafta boyunca bile dua etmek için toplanamadık. Evlerde gizlice ibadet ediyoruz Bunun ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Müjde’yi Korwa topluluğu arasında paylaşmalıyız. Mesih’in sevgisini bilmeli ve tecrübe etmeliler’’ dedi.

Alliance Defending Freedom (ADF) Hindistan’ın Jharkhand koordinatörü, aileye hukuki yardım güvencesi verdi. Koordinatör, aileyle sürekli temas halinde olduğunu ve herhangi bir saldırı durumunda kendisini haberdar etmelerini istediğini söyledi. Köydeki Hristiyan aileler, komşuları ve akrabalarıyla Müjde’yi özgürce paylaşabilmeleri için dua istedi. (Morning Star News)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi