24 Nisan 2024 Çarşamba

Hindistan’da Hristiyanlara Yönelik Saldırılar Artıyor

Hindistan’da Hristiyanlara ve ibadet yerlerine yönelik saldırılar 2020 yılının ilk aylarında artmaya devam etti. Sadece Mart ayında 27 şiddet vakası rapor edildi.

Hindistan’da Hristiyan haklarını savunan Hristiyan Birliği Formu (UCF), 2020 yılının Ocak ve Mart ayları arasında Hristiyanlara yönelik 56 tehdit ve 78 şiddet vakasının gerçekleştiğini bildirdi. UCF, saldırıların çoğunun çeteler tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

12 Mart’ta bir pastör ve 6 yaşındaki oğlu saldırıya uğradı. 15 Mart’ta, Uttar Pradesh eyaletindeki kilise, 300 kişilik kalabalığın saldırısına maruz kaldı. Kilisenin pastörü ise, polisler tarafından darp edildi. Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), Hindistan’da korona virüs salgınıyla mücadele kapsamındaki tedbirler nedeniyle, Hristiyanlara yönelik saldırıların azaldığını bildirdi. Hristiyan Kurumu (ICC), salgının ardından saldırıların yeniden artacağı konusunda uyarıda da bulundu.

John Prabhudoss

Kuzey Amerika Hint Amerikan Hristiyan Örgütü Federasyonu Başkanı John Prabhudoss, Modi’nin seçilmesinin ardından radikal gruplarda Hristiyanlara ve diğer azınlık gruplara saldırabilecekleri konusunda güven duygusu oluştuğunu söyledi. Prabhudoss, ‘‘Geçmişte mağdur olan çoğu Hristiyan polise gitmiyordu. Günümüzde ise polise gitmeleri durumunda kendilerinin suçlu bulunacağı kesin. Güvenlik güçleri, Hristiyanlara saldıran parti üyelerine karşı gelmekten korkuyor’’ dedi. Prabhudoss ayrıca ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Temsilcisi, Sam Brownback’i, Hindistan’ı bu yıl gündeme dahil etmeye ve şiddet mağdurlarını konferansta hikayelerini anlatmaları için çağırmaya davet etti. Brownback ise, Hindistan’da din özgürlüğü konusunda iyileştirme yapılmadığını ve Trump’ın Modi ile özel olarak konuştuğunu dile getirdi.

Open Doors, ülkedeki Hristiyanların aşırılık yanlıları tarafından korkunç düzeyde şiddete maruz kaldığını ve her yıl binlerce saldırının gerçekleştiğini söyledi. Open Doors, Bharatiya Janata Partisi’nden Narendra Modi’nin iktidara geldiği 2014 yılından itibaren Hristiyanların saldırıların hedefi haline geldiğini açıkladı.

Hindistan’da Hristiyanlara yönelik zulmü inceleyen Persecution Relief Kurumu, 2016-2019 yılları arasında saldırıların yüzde 60 arttığını ve çoğu saldırının Uttar Pradesh eyaletinde gerçekleştiğini açıkladı.

Nisan ayında Hindistan’ın güneyindeki Tamal Nodu eyaletindeki Hristiyanlar, yoksullara yiyecek ve yardım sunarken, halkı zorla din değiştirmeye zorladıkları iddiasıyla tutuklandı. Aynı ay içinde Odisha eyaletinde bir Hristiyan, evinde dua toplantısı düzenlediği için şiddete maruz kaldı. 

Mart ayında Hristiyanlar, Hinduları din değiştirmeye zorladıkları iddiasıyla polisler tarafından saldırıya uğradı ve çarmıha gerilen İsa Mesih gibi durmaya zorlandı. Şubat ayında ise dokuz Hristiyan, Sathankulam kasabasında polisler tarafından darp edildi. (CP)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi