23 Nisan 2024 Salı

Hindistan’da kiliseye baltalı saldırı

hintli hristiyanlarHintli radikaller , Hindistan’ın Şarkhan eyaletinin bir kasabında dua eden ve tapınan bir grup Hristiyan’a silah ve baltalarla saldırdı. Hristiyanlar saldırının ardından 6 kişinin yaralanmasına rağmen, tapınmaya devam etti.

Hintli grup, içlerinde bir pastörün de bulunduğu gruba eğer İsa Mesih’e dua etmeye devam ederlerse, onları “ bitirmek”le tehdit etti. Saldırganlar Pastör Sarvajit Bharti’nin motosikletine zarar verip, sürükledi ve birkaç Hristiyan’ı acımazca darp etti.

Hintli Pastör Mitileş Kumar’ın talebiyle, Hristiyanlar İsa Mesih’e tapınmaya başladı. Mitileş ” İsa Mesih’e tapınmanın ve dua etmenin hiçbir yanlışı yok ve durmayacaklar” dedi.

Bharti “Bu yılın Nisan ayından beri bize Mesih ve yaşamlarımız arasında seçim yapmamız için baskı yapılıyor ve eğer Mesih’ten feragat etmezsek, köylerimizden bizi atacaklarına dair tehdit alıyoruz. “ dedi. Ve diğer bölgelerdeki Hristiyanların da baskı ve zor şartlar altında dua ederek tapındıklarını sözlerine ekledi.

Hindistan’da artan nüfus artışına göre, Hristiyan karşıtı olaylar ve şiddet, geçen yıllara oranla artış gösterdi.

Geçen ay, Orissa saldırılarının yedinci yılında, 100 Hristiyan’ı Hintli radikaller katletti ve nerdeyse 56 bin Hristiyan Hintli, evinden ve kiliselerinden oldu.

Bu saldırılara rağmen Cuttack-Bhubaneswar’ın Başpiskoposu Hindistian’da Hristiyan sayısının arttığını açıkladı ve “Hristiyanlar, kurbanlar için ve ortak barış, adalet ve huzurumuz için defalarca dua etmemiz gerekiyor” diye ekledi. (Christian Post / Burcu A.)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi