17 Nisan 2024 Çarşamba

Hindistan’da Pastör ve Ailesine Öldürme Teşebbüsünde Bulunuldu

Hindistan’da Hint bir pastör ve ailesinin Pradesh bölgesine bağlı Bilud köyündeki evleri radikal bir grup tarafından yıkılıp, sürgün edildi. Radikal gruplar, İsa Mesih’i anlattıkları için sürgün edilen ailenin gizlendikleri yeri, 1 ay boyunca bulmaya çalıştılar.

Pastör Lalu Kirade’nin anlattıklarına göre, Kirade marketten eve dönerken animistlerden oluşan 7 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Animistler pastörü yakalayınca şiddet uygulayarak boğmaya başladılar.

Lalu Kirade, Morning Star News Haber ajansına verdiği röportajda: ”Üzerime saldırdılar. «Tanrının müjdesini yayıyorsun, öyleyse Tanrın seni şimdi kurtarsın!» diye bağırıyorlardı. Kafama taşla vurmalarının ardından yerde kanlar içinde kaldım. Saldırganlar beni iz bırakmadan dövmeyi planladıklarından kanı görünce kendi aralarında tartışmaya başladılar. Gruptaki kadınlardan biri ayağını boğazıma koyarken diğerleri ayaklarımı ve ellerimi tutuyordu. Nefesim kesiliyordu, öleceğimi sandım. Onlar ise: «Tanrı’nın seni kurtarması için çağırsana! Her şeye rağmen dua ediyor ve müjde mi yayıyorsun? Şimdi sesini keseceğiz» diye bağırıyorlardı” açıklamalarında bulundu.

Pastörün anlattıklarına göre; saldırganlar onu tekmeler ile dövüp, saçını ve kulaklarını çekip, Tanrı ile dalga geçerek Hristiyanlığa küfür ettiler.

Lalu Kirade ayrıca, ”Saldırının sonunda izolasyon dönemi için bana verilen 51 dolarlık yardım parasına da el koydular. Bu zor zamanlarda ben ve ailemin sahip olduğu tek şey o paraydı. Neyse ki, Bilud köyünden bir pastör yerel animistlerin bana saldırdığını gördü ve diğer Hıristiyanlara haber verdi. İnsanlar yardım için koşmaya başladığında saldırganlar olay yerinden kaçarak uzaklaştı.” ifadelerini kullandı.

Saldırı sonucunda pastörün iç organlarında ve kafasında ağır travmalar olduğu tespit edildi.

Pastör Lalu Kirade: ”Birkaç hafta boyunca boynumda şişlik vardı ve boğaz ağrısı nedeniyle üç gün boyunca katı yiyecekler yiyemedim” dedi.

Pastörün anlattıklarına göre; animistler daha önce de ailesine saldırmış ve kendisini 9 yaşındaki kızını öldürmekle tehdit etmişlerdi. Tüm bunlar başladığında Lalu Kirade, saldırıların tekrarlanmasından korktuğu için polise gitmemiş, fakat kısa bir süre sonra yerel Hristiyanlar onu polise başvurması için ikna etmiş. Pastörün şikâyet dilekçesi yazmasıyla saldırganlar ailesine tekrar musallat olmaya başladı.

“Başlarda şikâyet dilekçesini geri çekmem için beni tehdit etmeye başladılar.”

Bunun üzerine Lalu Kirade, ikinci şikayetinde bulundu fakat polis ekipleri tüm bu olanlara tepki dahi vermedi, bu yüzden saldırganlar her seferinde saldırılarının şiddetini ve sıklığını arttırmaya başladı.

Open Doors organizasyonunun 2020 yılının raporlarına göre Hindistan, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkeler listesinde 10. sırada yer alıyor. (O.D/invictory)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi