25 Nisan 2024 Perşembe

Hindistan’da Yoksullara Yardım Etmek İsteyen Hristiyanlar Tutuklandı

Güney Hindistan’ın Tamil Nadu eyaletindeki gecekondu mahallesine yardım etmek isteyen Hristiyanlar, halkı din değiştirmeye zorladıkları iddiasıyla gözaltına alındı ve güvenlik güçlerinin hakaretine maruz kaldı.

Viluppuram Kilisesi Pastörü Kanagaraj ve kilise üyesi 30 genç, 8 Mart’ta Anumandai köyü yakınlardaki gecekondu mahallesine gelmesinden kısa bir süre sonra Munnani aşırılık yanlısı grup ortaya çıkarak hakaret etmeye başladı.

Pastör Kanagaraj ‘‘Eylemcilerden biri hakaret etmeye başladı. Hareket etmemize izin vermeyerek, bizi orada tuttu’’ dedi. Hristiyanlar polis çağırdığında, Hindu milliyetçisi onlara zaten kendilerini polise şikayet ettiğini ve hapse atılacaklarını söyledi. Pastör, ‘‘Kardeşim buraya gelmemizi istemiyorsanız. Tamam. Gideceğiz dememize rağmen bizi yakmakla tehdit etti ve giderek agresif davranmaya başladı’’ açıklamasında bulundu

Polisin Hristiyanları gözaltına almasından sonra Pastör Kanagaraj, ‘‘Karakolda bize şiddet uygulayan polisler, Hristiyanlığa da hakeret etti’’ dedi.

Kimliğini belirtmek istemeyen biri, Marakkanam polis Müfettişi Senthil Vinayagam’ın Hristiyanları kışkırtmaya çalıştığını söyledi, Pastör Kanagaraj; ‘‘Müfettiş gençleri sözleriyle kışkırtmaya çalışıyordu ama Tanrı’nın lütfu ile bu tuzağa düşmedik’’ dedi. Polisin, Hritiyanları tekrar aynı bölgeye gitmemeleri konusunda uyardığı öğrenildi.

Pastör Kanagaraj, ‘‘Son üç yıldır su ve diğer temel hizmetlerden yoksun olan bölgeye tahıl, giyecek ve el feneri sağladık. 2019 Noel’inde ailelerle tanıştığımızda yiyecek, su ve elektrik olmadan hayatta kalamayacaklarını belirtmişlerdi ve mümkün olduğunca kendilerine yardım etmemizi talep etmişlerdi’’ dedi. 

Pastör konuşmasını, ‘‘Hindu aşırılık yanlıları ve polis bize hakaret ettiğinde çarmıhtaki İsa’yı hatırladık ve onlara karşı gelmedik’’ diyerek sonlandırdı. (CHL)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi