20 Nisan 2024 Cumartesi

Hindistan’ın 8 Eyaletinde İsa Mesih’i Anlatmak Yasak

Hindistan’ın 8 eyaleti müjdelemeyi yasaklayan yasayı kabul etti.

Kuzey Hindistan’ın Uttarakhand eyaleti, “Din Özgürlüğü” olarak adlandırılan ve Evangelizmi yasaklayan yasayı resmi olarak kabul eden 8. eyalet oldu. Bu yasaya göre, değişimi destekleyenler cezalandırılacak. Özellikle de Hinduizm’den Hristiyanlığa geçiş yapanlar için bu yasanın ihlali durumunda, en az iki yıl hapis cezası verilecek.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Uttarakhand Valisi Krishna Kant Paul da “Din Özgürlüğü” yasasını kabul etti ve imzaladı. Yasa tasarısı, geçen ay devlet toplantısında resmi olarak kabul edildi. Söz konusu kanun; kuvvet kullanımı, hile veya dolandırıcılık ile başka bir dine geçmeyi resmi olarak yasaklıyor.

Hindistan’ın kuzeybatısındaki Racastan eyaletinde “Din Özgürlüğü” yasa tasarısı, Hindistan Cumhurbaşkanı tarafından değerlendiriliyor. Arunaçal Pradeş eyaletinde ise söz konusu yasa kabul edildi ve uygulanmayı bekliyor.

Geçen yıl, doğu Carkhand eyaleti de söz konusu Din Özgürlüğü yasasını kabul etmişti. Yasaya göre, başka bir dini kabul eden kişiden; kendisini seçmiş olduğu dine yönlendiren kişinin konumunu, ismini ve geçtiği dini kabul etme zamanını bildirmesi istendi. Carkhand’da yasaya uymayanlar 1500 dolar yani 100.000 rupi para cezası ödemek zorunda kalacak ve dört yıl hapis cezasına çarptırılacak.

Bu hafta ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu, Hint Hükümetine, dini dönüşümle mücadele yasalarını yürürlükten kaldırması için çağrıda bulundu.

Azınlık topluluklarının üyeleri, sıklıkla Hinduların “şiddet içeren” davranışlarıyla karşılaşıyorlar. İnsan hakları grupları, yasanın bazı Hindu grupları tarafından Hristiyanlara zulmetmek için bir araç olarak kullanıldığını söylüyor. Hindistan’daki Protestan grubunun hazırlamış olduğu rapor, geçtiğimiz son 10 yılı “Hristiyanlar için en travmatik yıllar” olarak tanımlanıyor.(CNLnews/uuc.adventist)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi