29 Mart 2024 Cuma

Hindistanlı Hristiyanlar Geçen Yıl Daha Fazla Saldırıya Uğradı

Kongre liderleri ve Hristiyan vatandaşlar, Hindistan Halk Partisi’nin son birkaç yıl içinde Hristiyan karşıtı şiddet olaylarının hiç olmadığı ya da en iyi ihtimalle tek tük olduğu iddialarının aksine, azınlık toplumunun son yıllarda Hindistan’ın her yerinde şiddete maruz kaldığını ifade ediyor.

Bir Hristiyan forumu olan “Persecution Relief” e göre, Hindistan’ın 29 eyaletinden 24’ünde şiddet olayları bildirildi ve Hindistan Halk Partisi’nin yönettiği Uttar Pradeş’te şiddetin 2016’da Şamajwadi Partisi rejiminde olduğundan fazla olduğunu söyledi.

Bhopal’daki üst düzey bir Kongre lideri, Uttar Pradeş, Madhya Pradeş, Tamil Nadu ve Chhattisgarh eyaletlerinin Hindistan Halk Partisi’ne bağlı olduğunu ve çıkan şiddet olaylarının yüzde 57’sinden sorumlu olduğunu söyledi.

Uttar Pradeş’de çalışan Hristiyan bir lider olan Andrias, Yogi Adityanath’ın yönetiminde, Hindu muhafazakarları ve marjinal mezheplerin eyalet yönetiminin desteğine sahip olduklarına ikna olması sebebiyle eyaletin Hristiyanlar için güvensiz bir yer haline geldiğini söyledi.

Bir Naga Hristiyan lideri, “Hristiyanlar artık Hindistan’ın geri kalanında ve Hristiyanların çoğunlukta olduğu kuzeydoğuda güvenli değiller” diye belirtti.

Bazı Hristiyan liderler önümüzdeki iki ay içinde seçime gidilecek olan Madhya Pradeş ve Chhattisgarh’a seyahat edeceklerdi, ancak bu misyonun siyasi olmadığını ve genel olarak dini azınlık grubunun refahı ve güvenliğiyle ilgili olacağını söyledi.

Hristiyan organları tarafından yapılan bağımsız araştırmada, 2016’da 350’ye karşı 2017’de ülkenin Hristiyanlara yönelik 736 saldırı olayı yaşadığını belirtildi. Hristiyanlar ayrıca, çeşitli eyaletlerdeki Hristiyan toplumdan bireylerin, aynı zamanda, isyana teşvik, dini hoşgörüye karşı çalışmak, ayrımcılık ve milli birliğe karşı olmak gibi suçlarla da suçlandıklarından şikayet ediyor.

Ancak, Hindistan Halk Partisi’den Vinay Katiyar ve Sambit Patra gibi bazı parti üyeleri, Hristiyanların Hindistan’da güvende olduklarını ve bazı Hristiyan liderlerin olayları farklı şekillerde tasvir etmesinin yanlış olduğunu söyledi. (Uniindia)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi