29 Mart 2024 Cuma

Hindistanlı Hristiyanlar Hindulara Rağmen Noel’i Kutladı

Hindistan’daki Hıristiyanlar ve diğer dinsel gruplar, ağırlıklı olarak Hindu ülkesinin bazı bölgelerinde bir tepki korkusu olmasına rağmen Noel’i kutladı.
Hindistan hükümeti yetkililere, son zamanlarda kuzey Hindistan’daki Hristiyanlara yönelik saldırıların ardından bu yıl Noel kutlamaları için güvenlik önlemlerini arttırma talebinde bulundu.

Uttar Pradesh eyaletinde, aşırılık yanlısı bir Hindu örgütü, Aligarh şehrinde bulunan okullarda Noel şenlikleri düzenlemeye karşı uyarıda bulundu.Hint basınında yer alan haberlere göre, devlet polisi herhangi bir saldırı olmaması için tetikte bulundu.

Polis tarafından geçen hafta Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, Hint polisi, bir Hristiyan rahibi tutukladı ve rahip okulu üyelerini sorguya çekti. Bunun nedeninin, bir Hindu grubun, İncil dağıtarak ve Noel şarkıları söyleyerek, köylüleri Hristiyanlığa dönüştürmeye çalışmakla suçlamasıydı.

Başbakan Narendra Modi’nin iktidar partisiyle güçlü ilişkileri olan Hindu grup Bajrang Dal’ın üyelerinden biri; Hristiyan rahibi, İncil’i ve İsa Mesih’in fotoğraflarını dağıttığı ve Orta Hindistan’da bulunan Madhya Pradeş’te bulunan köylerde Noel şarkıları söyledikleri için Satna’da bulunan Aziz Efrem’in Teoloji Okulu Rahip Okulu’nun 50 üyesini şikayet etti.

Madhya Pradeş eyaletinin merkezi Bhopal’deki Bajrang Dal’ın kıdemli üyesi Abhay Kumar Dhar, “Üyelerimiz bir ceza davası açtılar, çünkü Hristiyan rahiplerin yoksul Hindular’ı nasıl zorla din değiştirttiğini gösteren kanıtımız var” şeklinde suçladı.

Dindar özgürlük ve farklı olan insanların hakları için çalışan ulusal bir birlik olan Hindistan Hristiyan Konseyi’nin yöneticisi Madhu Chandra, “Kutuplaşma zehiri şimdi Hıristiyanları da hedef haline getirdi” dedi.

Bajrang Dal, Modi’nin iktidardaki Hindu-milliyetçi Bharatiya Janata Partisi (BJP) ile doğrudan bağlantılı. BJP tarafından yönetilen Madhya Pradeş, din değiştirme ile ilgili katı yasalara sahip ve dinini değiştirmek için insanlar yerel yöneticilere resmi bir açıklama yapmak zorunda.

Hindistan Katolik Episkoposlar Konferansı’na katılan rahipler, olayı duyduktan sonra şok oldularını Katolik rahiplere ve öğrencilere uygulanan bu akıl almaz şiddetten dolayı acı çektiklerini söylediler.

Teoloji okulunda eğitim alan ve o gün orada bulunan Anish Emmanuel, “Sadece Noel şarkıları söylüyorduk, fakat Hindular bize saldırdı ve Hindistan’ı Hristiyan bir ulus yapmak istediğimizi söylediler… Bu doğru değil” diye belirtti.

Bhopal’daki iki üst düzey polis yetkilisi, Bhopal’ın 480 km (300 mil) kuzeydoğusunda, Satna’da Hristiyan bir rahibin sahip olduğu arabayı kundakladığı iddia edilen Bajrang Dal’ın altı üyesini gözaltına aldıklarını söyledi.

Din değiştirme Hindistan’da çok hassas bir konu. Çoğu zaman Hindu gruplar, Hristiyanları fakir köylülerin inançlarını değiştirmeye çalıştıkları için suçluyorlar.

Hindistan başbakanı Narendra Modi’nin iktidardaki Bharatiya Janata partisi, azınlıklara ve diğerlerine karşı şiddete göz yummuyor fakat aktivistler bunu durdurmak için daha fazla şey yapması gerektiğini söylüyor.(reuters)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi