20 Nisan 2024 Cumartesi

Hindistan’da Köyün Tek Hristiyan Ailesine Saldırı

Hindistan’da Chhattisgarh eyaletinde, küçük ve kırsal Koko’da Juganar köyü yer almaktadır. Son 5 yıldır köyde tek bir Hristiyan aile yaşamıyor.

İnancından dolayı halktan dışlanan 2 oğlu olan 45 yaşındaki Mangai isimli kadın, köylülerden içme suyu temin etmek gibi temel faaliyetlerde bile bulunması yasak. Yerel bir okulda aşçı olarak çalışırken, Hindu radikaller tarafından yiyeceklere dokunduğunda kirlettiğine inanıldığı için işini bırakması konusunda tehdit edildi.

Mangai, İsa Mesih’in Müjdesi’ni henüz çocukken anne-babasından duyduğunu ama 5 yıl önce gerçek anlamda Mesih’e iman ettiğini ve mucizevi bir şifa aldığını Uluslararası Hristiyan Kurumu’na anlattı.Bundan 13 yıl önce eşini kaybettikten ve çocuklarıyla yaşam mücadelesini sürdürdükten sonra iman ettiğini belirten Mangai, ”İsa’ya inanmaya ve kiliseye gitmeye başladığımda tamamen farklı bir insan oldum. Kalbim huzura kavuştu ve artık sonsuz bir umudum var” dedi.

İnancından vazgeçmesi konusunda baskı yapılan Mangai, 3 kez çağrıldı ve üçünde de inancından vazgeçmeyi reddetti. Sonunda inancından vazgeçmesi veya köyden ayrılması istendi.

Ancak inancın vaçgeçmeyen Mangai, Tufka isimli bir adamın bıçakla saldırısına uğradı. Evinde saldırıya uğrayan Mangai’yı karnından yaralayan Tufka isimli adam, kaçmayı başardı. Mangai, ‘‘Beni korkutan şey, saldırganın bana saldırırken seni öldüreceğim. Bütün köy seni uyardı ama sen uyarıları görmezden geldin demesi oldu’’ dedi. Saldırının ardından Mangai ve 2 oğlu, köyden ayrılmak zorunda kaldı.

Mangai, Uluslar arası Hristiyan Kurumu’na, ”Yarından emin değilim ama Tanrı’nın bana bir yol açacağına inanıyorum. Her şeyi köyde geri bırakmak zorunda kaldım. Evim, işim, eşyalarım, aile üyelerim geride kaldı. İki oğlum dışında kendime ait hiçbir şeyim yok ama olanlardan pişman değilim. Tanrı yüreğime esenlik verdi” dedi.

”Hayat, hiç kolay değil. Bu bölgede Hristiyan olarak yaşamak zor ama Tanrı’nın lütfu her an benimle birlikte. Tanrı beni buraya getirdi ve ne olursa olsun O’nu asla terk etmeyeceğim” diyerek sözlerini sonlandırdı. (persecution.org)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi