29 Mart 2024 Cuma

Hint Pastör, Halkı Din Değiştirmeye Zorladığı İddiasıyla Tutuklandı

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinde polis, radikal Hindu milliyetçilerinin asılsız iddiaları üzerine pastörü ve dört Hristiyanı tutukladı.

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), Faizabad bölgesinin Jharuva köyündeki bir inanlının evinde dua toplantısına katılan Pastör Richard Benjamin ve dört Hristiyanın 14 Eylül’de kefaletle serbest bırakılmadan önce beş gün hapis yattığını bildirdi. Pastör Benjamin, ‘‘Son 10 yılda üçüncü kez tutuklandım. Hapishanede geçirdiğim beş gün, yeterince yiyecek sıkıntısı nedeniyle zor geçti. Açlık nedeniyle birkaç defa bayıldım’’ dedi.

10 Eylül’deki dua toplantısında, radikal Hindu milliyetçisi Bajrang Dal grubundan beş kişi, Hristiyanların insanları din değiştirmeye zorladığını iddia ederek eve girmeye çalıştı ve beş kişinin tutuklanması talebiyle polise şikâyette bulundu. Yerel kaynaklar, polis memurlarının pastörü ve dört Hristiyanı serbest bırakmak istemesine rağmen, yerel politikacıların din değiştirme karşıtı yasayı öne sürerek beş kişinin tutuklanması için baskı yaptığını bildirdi.

ICC, Aralık 2020’de din değiştirme karşıtı yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana Uttar Pradesh’te Hristiyanlara yönelik en az 30 zulüm vakasının belgelendiğini söyledi. Hristiyan işçilerin Hinduları din değiştirmeye zorladığını veya onlara maddi çıkar sağladığını iddia eden yasaya göre, inanlıların cennet veya cehennem hakkında konuşmaları ve Müjdeleme etkinliklerinde Hindulara yiyecek ikramında bulunmaları yasak.

Bazı Hint eyaletlerinde de benzer yasalar mevcut. Bu yasalardan bazıları uzun yıllardır yürürlükte olmasına rağmen, hiçbir Hristiyan başkalarını din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla tutuklanmadı. Ancak bu yasalar, Hindu milliyetçisi grupların Hristiyanlara yönelik asılsız iddialarda bulunmasına ve onlara zulmetmesine izin veriyor.

ICC, ülkedeki halkın kitlesel olarak Hristiyanlığı kabul ettiği iddiasının asılsız olduğunu belirterek, ‘‘1951’deki bağımsızlıktan sonraki ilk nüfus sayımında Hristiyanlar, ülke nüfusunun sadece yüzde 2,3’ünü oluşturuyordu. 2011’deki en son nüfus sayımı verilerine göre, Hristiyanlar nüfusun hala sadece yüzde 2,3’ünü oluşturuyor’’ dedi. 

Hindistan, Hristiyanların en çok zulüm gördüğü Open Doors’un 2021 Dünya İzleme Listesi’nde 10. sırada yer alıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı ise, Hindistan’ı ciddi din özgürlüğü ihlallerine karıştığı için ‘özel endişe’ ülkesi olarak belirledi. Open Doors USA, iktidardaki Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi’nin 2014’te iktidara gelmesinden bu yana Hristiyanlara ve diğer azınlık gruplarına yönelik zulmün arttığı konusunda uyarıda bulundu. Open Doors, ‘‘Hindu aşırılık yanlıları, tüm Hintlilerin Hindu olması gerektiğine ve ülkenin diğer dinlerden kurtulması gerektiğine inanıyor. Bu amaca ulaşmak için şiddete başvuruyorlar ve özellikle Hindu kökenli Hristiyanları hedef alıyorlar. Yabancı bir dine inanmakla suçlanan Hristiyanlar, toplumdaki kötü şanstan sorumlu tutuluyor’’ dedi.

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi