20 Nisan 2024 Cumartesi

Hintli Pastörü Döverek Komaya Soktular

Maskeli ve sarhoş Hinduizm yanlılarından oluşan bir çete tarafından dövüldükten sonra komaya girmiş olan Hintli pastör, İncil’i ona saldıranlarla korkusuzca nasıl paylaştığını anlattı ve şimdi onlar için dua ettiğini söyledi.

Morning Star News’e göre, 26 yaşındaki Pastör Sevya Banothu, geçen ay beş kabile ailesini Hristiyanlığı kabul etmesinden sonra, Telavana eyaletinde bulunan Jamandlapalli köyünde uğradığı saldırı sebebiyle 48 saat komada kaldığını anlattı.

Olay gününü anlatan pastörün eşi Anusha Banothu, akrabasının evinde İncil çalışması yaptıkları bir gün motosikletine binip evine giderken maskeli adamların onu izlediğini fark ettiğini belirtti. Morning Star News’e yaptığı açıklamada, o gece saldırıya uğradığını, kocasının yaralandığını ve Mahabubabad’daki Devlet Hastanesinde olduğunu bildiren bir telefon geldiğini söyledi.

Polis ekiplerinin bu olayı araştırmaya devam edeceğini ileri sürdüğünü ekleyen Anusha, saldırganların maskeli olmasından dolayı ve komaya girmiş olması sebebi ile kocasının saldırının çoğunu hatırlayamadığını söyledi ve her şeye rağmen Anusha, “Saldırıyı gerçekleştiren gençleri affettim ve onlar için dua ediyorum” diye sözlerine ekledi.

Başbakan Narendra Modi’nin Mayıs 2014’te iktidara gelmesinden bu yana Hindu milliyetçi Bharatiya Janata Partisi (BJP) liderliğindeki Ulusal Demokratik İttifak Hükümeti, dini özgürlük aktivistlerin söylediğine göre, aşırı Hinduizm yanlılarını ülkenin çeşitli yerlerinde Hristiyanlara saldırmak üzere cesaretlendirdi.

Hindistan, Open Doors’un 2017 yılı Hristiyanların en fazla zulüm gördüğü ülkeler “Dünya İzleme Listesi”nde 15. sırada yer aldı.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi