29 Mart 2024 Cuma

HIV İle Yaşayan Basketbol Yıldızı Tanrı’ya Şükretti

ABD’de kurulmuş profesyonel basketbol ligi organizasyonu olan NBA’in efsanevi oyuncusu Magic Johnson, HIV teşhisi konmasının ardından profesyonel basketbol kariyerinden emekli oluşunun 30. yılını kutladı.

‘‘Tanrı beni gerçekten kutsadı’’ diyen 62 yaşındaki eski Los Angeles Lakers takımının oyun kurucusu, ‘‘Bugün, HIV ile geçen 30 yılı işaret ediyor. Bu yüzden mesaj bende derin bir yankı uyandırdı. Hayatım boyunca, özellikle son 30 yılda beni koruyan, bana güç veren ve yol gösteren Tanrı’ya şükrediyorum’’ dedi.

Twitter hesabında duygularını paylaşan Johnson, yaşadıklarının kendisini Tanrı’ya daha çok yaklaştırdığını belirtti.

11 defa All-Star’a seçilen ve üç defa NBA En Değerli Oyuncu Ödülü (MVP) alan NBA’deki en yüksek performanslı sporculardan biri olan Johnson, 1991’de düzenlediği basın toplantısında herkesi şok etmişti. Toplantıda HIV sözcüsü olacağını söyleyen Johnson, ‘‘Bizlerin başına gelmeyeceğini düşünüyoruz. Ancak burada herkesin önünde Magic Johnson’ın bile başına gelebileceğini söylüyorum. Yaşamım sonlanmadı, yaşamaya devam edeceğim. Çalışabilirim. İlaçlarımı kullanıp devam etmem gerekiyor’’ ifadelerinde bulundu.

Sporcunun geçen haftaki paylaşımı, Los Angeles’taki West Angeles God Kilisesi episkoposu Charles Blake’in ‘Acılardan Geçerek Yaşamak’ konulu vaazından teşvik aldı.

Los Angeles Lakers’ın başkanlığı görevinden 2019’da ayrılan Johnson, zamanını eşi ile birlikte kilisede hizmet ederek geçirmeyi planlıyor. (cbn)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi