24 Nisan 2024 Çarşamba

Hollanda Halkının %50’sinden Fazlası Ateist

Hollanda İstatistik Bürosu(CBS), ülkede herhangi bir inanca mensup olmayanların oranının tarihte ilk defa nüfusun yarısından fazlası olduğunu açıklandı.

CBS, ülkede son 5 yıl içerisinde 15  yaş üstü kesim için inanç haritasını ortaya koyan bir rapor yayımlandı.

Raporun verilerine göre, 2012 yılında kendisini “ateist” olarak niteleyenlerin oranı %46,2 civarındayken şimdilerde bu aran %50.7’ye kadar yükseldi.

Böylelikle Avrupa Birliği üyeleri Fransa, Çekya, İsveç ve Estonya gibi nüfusunun büyük çoğunluğu ateist olan ülkeler arasına katıldı.

Kiliseye Gidenlerin Oranı Giderek Azaldı

Hollanda’da kiliseye katılım gösterenlerin oranı 2012 yılında %42.8 olarak tespit edilirken bu oran 2017 yılında %38.5’e kadar geriledi.

Son olarak ülke’de herhangi bir inanca mensup olanların oranı 1999 yılında %60 iken, 2012’de %53.8’e, 2017’de ise %49.3’e kadar düştü. (CBS)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi