29 Mart 2024 Cuma

Hristiyan Aileler Tehdit Ediliyor

Hindistan’ın Chhattisgarh eyaletindeki Bansgoam köyünden sekiz Hristiyan aileye, inançlarını terk etmedikleri takdirde sosyal boykotla karşılaşacakları söylendi.

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), ailelerin 22 Kasım’da 100 köylüyle birlikte bir toplantıya katıldığını bildirdi. Toplantıda Hindu tanrı ve tanrıçalarına tapınmayı reddeden Hristiyan aileler, köy liderlerinin hakaretlerine maruz kaldı. Köyü terk etmeleri istenen aileler kuyudan suya erişim ve ölülerini gömme izni gibi haklardan mahrum bırakılarak sosyal boykotla karşı karşıya kaldı.

Hristiyan köylülerden biri olan Ganesh, ‘‘Köy toplantısının ardından liderler, içme suyunun çekildiği kuyuya kilit vurdular. Köyden ayrılmamızı isteyenler, bizleri öldürmekle tehdit ediyor. Kimsenin bizle konuşmadığı köyde kendimizi çok güvensiz hissediyoruz’’ dedi.

25 Kasım’da yerel yetkililerle görüşen Hristiyanlar, korunma talebinde bulundu. Yetkililer Bansgoam’a dönmelerini istedi ve sorunun çözüldüğüne dair güvence verdi. Ancak, radikal Hindu milliyetçilerinin tehditlerinin devam etmesiyle durum daha tehlikeli bir hale geldi. Hristiyan ailelere inançlarını veya köyü terk etmeleri gerektiği söyledi.

CBN News daha önce Hristiyanlara yönelik zulüm ve şiddet vakalarının arttığını bildirmişti. Geçen ay, Madhya Pradesh eyaletinde 50’den fazla ev kilisesinin ibadet hizmetinde bulunması engellendi. Evrensel Hindu Konseyi (VHP) ve diğer radikal Hindu milliyetçileri, Jhabua bölgesindeki Hristiyanların bir araya gelmesini yasaklayan bir bildiri yayınladı. 50 radikal Hindu milliyetçisinden oluşan bir çete, 6 Kasım’da Chhattisgarh eyaletindeki bir Hristiyan topluluğuna saldırdı. Saldırı sonucu kadınların ve çocukların da aralarında olduğu dokuz inanlı ağır yaralandı.

Hristiyanlar, Hindistan Anayasası tarafından teoride garanti altına alınan inanç özgürlüğü hakkından mahrum kalacaklarını düşünüyor. Raporlara göre, 2021’in ilk dokuz ayında Hristiyanlara yönelik 300’den fazla zulüm vakası yaşandı. (Cbn)

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi