20 Nisan 2024 Cumartesi

Hristiyan Ailenin İkameti İsrail Mahkemesi Tarafından İptal Edildi!

Yeruşalimli Hristiyanlardan olan Atallah ailesinin ikameti, İsrail mahkemesi tarafından “taşınma” gerekçesiyle iptal edildi.

İsrail mahkemesi, aile üyelerinin evlerini eski şehirdeki Hristiyan mahallesinden kuzeydeki Dahiye el-Berid mahallesine taşıdığı iddiasıyla ikametin iptal edilmesine ve Yeruşalimli ailenin sigorta ödenekleri gibi birçok vatandaşlık hakkından mahrum olmasına ilişkin kararını beyan etti.

Mahkeme, kararını İsrail’in 2014 yılına kadar Yeruşalim’den birçok kişinin sınır dışı edilmesine neden olan düzenlemelerine dayandırdı.

Atallah ailesinin üyeleri, tıpkı Yeruşalim’deki birçok etnik grup gibi 1967 tarihinden bu yana ‘vatanı olmayan yerleşimciler’ olarak kayıtlı.

Daha önce eski şehrin Hristiyan mahallesinde yaşayan aile, 2007 yılında Yeruşalim’in ayrılmaz bir parçası olarak bildiği Dahiye el-Berid’e taşındı. Atallah ailesi, taşınmanın ardından Ulusal Sigorta Enstitüsü’nden tüm ikamet haklarının iptalini bildiren bir mektup aldı ve karara itiraz ederek mahkemeye gitti.

Mahkeme, oturum iptali kararını oy çokluğuyla alırken, yalnızca Amir Yaron isimli bir üyenin karara itiraz etmesi dikkat çekti. Yaron, Atallah ailesinin Yeruşalim sakinlerinden olduğunu ve daimi ikamet statüsüne sahip olan İsrailliler gibi mavi kart taşıdığını savunarak, aile üyelerinin ‘yaşam merkezlerinin’ Yeruşalim olduğunu ve bu hakkın onlardan alınamayacağına dikkat çekti.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi