28 Mart 2024 Perşembe

Hristiyan aileyi evinde yakmak istediler

pakistan saldırılarPakistanlı Radikaller Bir Hristiyan Ailenin Evini Ateşe Verdiler
Pakistan İslamabad şehrinde radikallerden oluşan kalabalık bir grup, 38 yaşındaki Boota Masih’i ailesi ile birlikte canlı canlı yakmak istediler.
İngiliz-Pakistanlı Hristiyan Derneği başkanı olan Masih olay sonrası yaptığı açıklamasında, olayın kin yüzünden patlak verdiğini belirtti. “Kapıyı açınca radikallerin lideri bana ve aileme her şeyimizi bırakıp evi terk etmemizi söylediler.” dedi.
Masih’in radikalleri reddetmesinden sonra öfkeli grup onu metal sopalarla dövmeye başladı. Aileyi eve kilitleyip ateşe verdiler. Fakat Masih diğer Hristiyanların yardımıyla karısını ve 6 çocuğunu yangından ciddi yaralar almadan kurtarmayı başardı. “Silahlarını bize doğrulttular. Bizi öldüreceklerini düşündüm. Evi terk etmemizi istediler ancak, tüm varlığımı harcadığım evimi terk etmeyi reddettim.” dedi.
Hristiyan aile bu evi 1 milyon Pakistan rupisine (yaklaşık 29 bin TL) radikallerin lideri olan Ghulam Ali’den satın aldı aldı. Fakat Masih’in elinde satın aldığına dair yazılı bir belge yok.
10 Eylülde bütün şahitlerin sözlü ve yazılı ifadeleri verilmesine rağmen polis her zaman olduğu gibi Hristiyanlara yönelik bu saldırıyı da takip etmiyor. Aksine Ghulam Ali’nin karısı kirayı almaya geldiğinde Masih’in ona saygısızlık ettiğini belirtmesi üzerine dava açtı ve bu olaydan sonra Masih göz altına alındı.
Pakistan, Hristiyanların en çok zulüm gördüğü ülke sıralamasında 8. sırada yer alıyor. (cnl.news/Çeviren: Olga Daşcinscaia)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi