24 Nisan 2024 Çarşamba

Hristiyan Anne ve Dört Çocuğu Kaçırıldı

Morning Star News’in bildirdiğine göre, Fulani militanları 11 Aralık Cumartesi günü birkaç Hristiyan köyüne saldırdı. Saldırı sonucunda hamile bir kadın yaralanırken, bir anne ve dört çocuğu kaçırıldı ve Hristiyan evleri ateşe verildi.

Bölge sakini Agwam Adams, ‘‘Fulani çobanı tarafından kaçırılmaya çalışan hamile bir kadını ordu kurtardı. Kadın bacağından yaralandı. Sabo GRA’da gerçekleşen korkunç saldırıya Nijerya ordusunun hemen müdahale etmesi nedeniyle Tanrı’ya şükrediyoruz’’ dedi. Adams, Fulani militanlarının kaçırmak amacıyla Hristiyanların yaşadığını bildikleri bir eve gittiklerini, ancak ailenin evde olmadığını söyledi. Aile üyelerini bulamayan saldırganlar, evi ateşe verdi.

Polis sözcüsü Muhammed Jalige, ‘‘Suçlular, güvenlik görevlilerinin geldiğini anlayınca ayrım gözetmeksizin ateş etmeye başladı. Polis ve diğer güvenlik görevlileri tarafından hüsrana uğrayan saldırganlar, Hristiyanların evlerini ateşe vererek kaçtı’’ dedi.

Jalige, Oil köyüne düzenlenen eş zamanlı bir saldırı sonucunda Hristiyan kadının dört çocuğu ile birlikte kaçırıldığını söyledi. Oil köyü sakini Rita Usman, ‘‘Hristiyanların yaşadığı Oil köyü ve Sabo GRA, Fulani militanlarının saldırısı altında’’ dedi. Unguwar Dodo ve Unguwar Gimbiya de saldırıya uğrayan bölgeler arasında yer alıyor. Gimbiya bölgesi sakini Barnabas Yohanna, son aylarda köylerinin birkaç kez saldırıya uğradığını söyleyerek, ‘‘Kilise büyüğüm 3 Aralık Cuma gecesi Fulani militanları tarafından öldürüldü. Ungwar Gimbiya’da ise elli Hristiyan kaçırıldı’’ dedi.

2000 yılından bu yana 50 bin ila 70 bin arasında kişinin öldürüldüğü Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden biri. Nijerya hükümeti ve uluslararası toplum, devam eden katliamların dini temelli olmadığını iddia etmeye devam ediyor.

ABD Uluslararası Dini Özgürlük Komisyonu, geçen ay Nijerya’yı ‘sistematik, süregelen, korkunç din özgürlüğü ihlallerine’ karışan veya bu ihlalleri hoş gören ülkelerin listelendiği ‘Özel Endişeli Ülkeler’ listesinden çıkarıldığını duyurdu. (persecution)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi