16 Nisan 2024 Salı

Hristiyan Çift, Hristiyanlıkla İlgili Broşürler Dağıtmaktan Tutukladı

Çin’de Hristiyan vatandaşlara yönelik baskı devam ediyor… Çin’de Guangdong’dan bir çift, Hristiyanlık hakkında broşür dağıtmak ve yerel bir parkta kürtaja karşı protesto yapmaktan tutuklandı.

Çin’in Heshan şehrinde bir Baptist Kilisesi’ni yöneten Liang Ziliang, 1 Haziran’da birkaç kilise üyesiyle birlikte parkta Hristiyanlık hakkında broşür dağıtması sebebiyle karısı Li Yinxiu ile birlikte, gözaltına alındı.

China Aid’e göre, polis parkta broşürleri dağıtırken grubun fotoğraflarını çekmişti. Çift, o gece polis karakoluna çağırıldı ve yakınlarına göre, hiç kimsenin onlarla günlerce temas kuramadığı Heshan Belediye Gözaltı Merkezinde gözaltına alındı.

Ayrıca, herhangi bir arama emri olmamasına rağmen yetkililer çiftin evini aradılar.

Akrabaları, 6 Haziran’da Çin Ceza Kanununun 80. maddesinin ihlali nedeniyle çiftin tutuklanmış olduğunu bildirdiler.

Liang’ın kilisesi üyelerinin, çiftin gözaltında alınması sebebiyle endişe duydukları bildirildi. China Aid’in haberine göre, kiliseyi ziyaret eden yerel bir Hristiyan, “Liang Ziliang’ın ablası hiç böyle zor durumlara girmemişti. Tecrübesi yoktu. Çok gergin.” ifadelerini kullandı.

Alarm Verildi

İzleme grupları, son birkaç hafta içinde birkaç kilisenin kapatılmasının ardından Çin’deki Hristiyanlara ve diğer dini azınlıklara karşı yapılan saldırı üzerine alarm verdi.

China Aid’in Kurucusu ve Başkanı Bob Fu, inançlarından dolayı tutuklanan Çinli Hristiyanların sayısının “Kültür Devrimi’nin sona ermesinden bu yana en üst seviyeye ulaştığı” konusunda uyardı.

Washington Times’ın bildirdiğine göre, Fu, “Geçen yıl, sadece Hristiyanlar için, 1.265 kiliseye karşı uygulanan zulümü ve 223.000’den fazla kişinin zulüm gördüğünü belgeledik. Ve bu buzdağının sadece görünen kısmı.” dedi.

“2016 yılında, belgelerimize göre, 762 zulüm vakası yaşandı ve zulme uğrayan insan sayısı 48.000’di. Bu neredeyse beş kat daha fazla” diye ekledi.

Fu, örgütünün 2017 yılında tutuklanan 3,700 Hristiyan vakasını belgelediğini açıkladı.  Ayrıca, bazı insan hakları aktivistlerinin, onların hala hayatta olup olmadıklarını merak eden  akrabalarını arkalarında bırakarak yıllarca gözaltında tutulduklarını söyledi.

Gözaltılar sadece Heshan Eyaleti’yle sınırlı değil. Polis Tiananmen Meydanı katliamının yıldönümünün kutlandığı bir anma töreni öncesinde Sichuan eyaletindeki kayıt dışı bir kiliseye bir baskın düzenledi. China Aid’e göre, polis, Pastör Wang Yi ve eşi de dahil olmak üzere 17 kişiyi gözaltına aldı.

Fu, hükümetin Şubat ayında Diyanet İşleri için Yeni Düzenlemelerin uygulamaya girmesini takiben Hristiyanlara yönelik uyguladığı zulmü hızlandırdığını belirtti. (Christian Times)

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

İzmir Azize Helena Cemaati’nin yeni Başpapazı Peder Adrian Baciu Oldu

İzmir Karşıyaka Azize Helena Cemaati'nin yeni Başpapazı Romanyalı Peder Adrian Baciu OFM Conv.’ın görevinin başlangıcı vesilesiyle 14...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi