18 Nisan 2024 Perşembe

Hristiyan Çocuk, Sınıfta Dövülerek Öldürüldü

Hristiyan bir Pakistanlı genç, Pakistan’ın Punjab kentindeki Vehari Bölgesinde bulunan yeni okulundaki dördüncü gününde sınıf arkadaşları tarafından dövülerek öldürüldü.

17 yaşındaki Sharoon Masih, MC Devlet Örnek Erkek Lisesi’ne giren ümit vaat eden bir öğrenciydi. Ebeveynleri İngiliz Pakistanlı Hristiyan Birliği’ne, Masih’in sınıftaki tek Hristiyan olduğunu ve onun okuldaki ilk gününden itibaren zorbalık ve tacize maruz kaldığını söylediler.

Bir iddiaya göre bir öğrenci, Sharoon’a, Hristiyanlar için kullanılan küçümseyici bir terim olan ‘chura’ adını koymuş olduklarını söyledi. ‘Sen bir Hristiyansın, yaşamak istiyorsan bizimle oturmazsın’ dendiğini ayrıca Sharon’u İsa Mesih’i reddetmesi için çeşitli girişimlerde bulundukları söyleniyor.

27 Ağustos’ta, Sharoon’un birçok sınıf arkadaşı tarafından sınıfta dövüldüğü ve olay yerinde öldüğü bildirildi. Yerel haberlerin bazıları görevdeki sınıf öğretmenini suçlarken, bir başka haberde öğretmenin bunu fark etmemiş olduğunu söylediğini anlatıyordu. Okul müdürü daha sonra bu şiddet olayının sınıflar arasında meydana geldiğini ve bir öğretmenin geç geldiğini ve bu nedenle kimsenin görevde olmadığını söyledi. Okul müdürü görevinden alındığı belirtildi.

Okul öğrencisi Muhammed Ahmed Rana saldırıyı itiraf etti ve tutuklandı ve yerel polis tarafından gözaltına alındı. Haberlerde olayda birkaç saldırganın yer aldığı ileri sürülmesine rağmen başka suçlu bulunamadı.

Sharoon’un annesi Razia Bibi şunları söyledi, “Oğlum iyi kalpli, çok çalışkan ve nazik bir çocuktu. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından her zaman sevildi ve inancından dolayı yeni okulundaki öğrencilerin hedefi olduğuna büyük bir üzüntü duyuyordu.

‘Sharoon ve ben her gün yaşadığı günlük işkenceyi anlattığında birlikte ağladık. Karşılaştığı şiddetle ilgili ayrıntıları paylaştı. Babasını üzmek istemedi, çünkü başkaları için bu kadar şevkatli bir kalbi vardı.

‘Çocuğumdan nefret eden kötü adamlar şimdi onun cinayetinde başka kimin yer aldığını açıklamayı reddediyorlar. Yine de bir gün Tanrı’nın adaleti yerini bulacak’

BPCA başkanı Wilson Chowdhry şunları söyledi; “Sharoon, muhtemelen iyi bir geleceği olacaktı. Fakat şimdi ne yazık ki öldürülmüş olan parlak ve zeki bir çocuktu. Ancak Pakistan’da tartışma yine en iğrenç suçtan kimin suçlu olduğu değil de, kimin suçsuz olduğu konusunda yapılıyor.

Hristiyanlar Pakistan’da nefret ediliyor ve aşağılanıyorlar. Hristiyan gencin okulda öldürülmesi, sadece, dini azınlıklara yönelik nefret tohumlarının, nüfusun çoğunluğuna genç yaşta kültürel normlar ve önyargılı bir milli müfredat yoluyla atıldığını hatırlamamızı sağlıyor.

Bu yıkılmış aile, tamamen önlenebilir bir olayın muazzam duygusal acısıyla baş etmek zorunda kalacak. MC Devlet Örnek Erkek Lisesi’nin zavallı iddiası ise, bir Hristiyan’ın bu şekilde hedef alınabileceğidir. Bu, eğitim sisteminde Hristiyanların yıllar boyunca istismara ve şiddete maruz kalacağı beklentisidir.”

BPCA, Sharoon’un ailesini destekliyor ve Pakistan’da eğitim reformu için kampanya yürütüyor.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi