19 Nisan 2024 Cuma

Hristiyan Gençler, İskenderun’da Bir Araya Geldi

Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde yaşayan Hristiyan Gençler, İskenderun Katedrali’nde gerçekleştirilen ‘Hristiyan Gençliği Buluşmaları’nda yeniden bir araya geldi. İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde gerçekleştirilen buluşma, 5 günlük kampın ardından son buldu.

Daha önce Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Bayramı vesilesiyle Haziran ayında, İsa Mesih’in Aziz Petrus’a ve diğer havarilere yönelttiği “Ardımdan Gel!” çağrısı ile İskenderun’da bir araya gelen Hristiyan gençler, İsa Mesih’in Aziz Pavlus’a görünmesinin anıldığı günlerde yeniden İskenderun’da buluştular.

Hristiyan Gençliği buluşmasına, Hatay’dan İskenderun ve Antakya’nın yanı sıra Mersin, Adana, Trabzon, Samsun ve Ankara’dan katılımlar olurken, gençlerin arasında ayrıca Türkiye’de yükseköğrenim gören bazı Afrikalı öğrenciler de yer aldı.

Gençlik buluşmalarına büyük önem verdiklerini aktaran Anadolu Havarisel Vekilliği ve Episkoposluğu Genel Vekili Peder Antuan Ilgıt; “Anadolu Havarisel Vekilliği olarak, Türkiye sathında oldukça büyük bir alan sorumluluğumuz altındadır. Bütün bu coğrafi alan içerisinde de birbirlerinden uzak şehirlerde yaşayan cemaatimiz gençleri ile ilgilenmek önem verdiğimiz bir konudur.

Nitekim ben gençlerimizi Kilisemizin geleceği ve teminatı olarak görüyorum. Onları odak noktasına almayan hiçbir faaliyetin ya da geleceğe dair projenin, verimli sonuçlar taşımayacağına inanıyorum. Bu itibarla Episkoposumuz Paolo Bizzeti’nin de arzusu üzerine, Anadolu Havarisel Vekilliği gençlerinin sorumlusu olarak her sene 2 ya da 3 büyük ölçekli Gençlik Buluşması gerçekleştirmeyi arzu ediyorum” diye konuştu.

Anadolu’nun farklı yerlerinden gelerek İskenderun’da buluşan gençler, gerçekleştirilen 5 günlük kamp sürecinde 22 Ocak’ta Tarsus Kilisesi’nde, İsa Mesih’in Aziz Pavlus’a görünmesinin anıldığı Kutsal Ayine de iştirak ettiler.

Gençlik Buluşmasının finali de gerçekten harika oldu. Katılımcı gençler azizler hakkında gruplar halinde yaptıkları skeçlerle eğlenceli dakikalar geçirdiler. İlahiler ve dans gösterileri de bu kutsal buluşmanın finaline apayrı renk kattı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi