19 Nisan 2024 Cuma

Hristiyan İçerikli Sosyal Medya Platformu 2022’de Piyasaya Sürülecek

Yeni bir Hristiyan sosyal ağ platformu olan FaithMeet’in 2022’de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

FaithMeet platformunun yaratıcısı ve kurucusu Godwin Rose Samuel, Instagram, Facebook, Twitter gibi platformların Hristiyan içeriğine sahip olmasına rağmen, genellikle yeterli olmadığını söyledi. Samuel, FaithMeet’i 2021’de, Hristiyanlara herhangi bir dikkat dağıtıcı etmen sunmadan, sadece inanç temelli sanal bir alana erişim imkânı olarak kurdu. Samuel, ‘‘Hristiyanlar, diğer uygulamalarda Hristiyan içerikleri bulmak için zaman harcamak zorunda. Buralarda Hristiyan içerikleri, genellikle Tanrı merkezli bile değil. Çünkü inanlıların dikkatini İsa Mesih odaklı Müjde’den uzaklaştırıyor. Kaliteli Hristiyan içerik bulmak, her zaman bir mücadeleydi. Bu yüzden diğer uygulamaların sahip olduğu her şeyi içerecek, ancak Hristiyanların Tanrı’ya daha fazla odaklanmalarına yardımcı olacak olan uygulamamı oluşturdum’’ dedi.

Samuel, FaithMeet’i Hristiyanları düşünerek tasarlamış olmasına rağmen, Hristiyan olmayanların Hristiyanlıkla tanışacağı bir platform olmasını umduğunu söyledi. FaithMeet’te, Hristiyanlar ve diğer inanç mensubu kişiler, Hristiyanlık hakkında paylaşımda bulunabilecek ve Hristiyan temelli gönderilere, resimlere, videolara, müziklere ve tapınma içeriklerine erişebilecek. Hristiyanlar, Müjde hizmetlerine ve seçtikleri çeşitli kiliselere bağış ve ondalık sunma imkânına da sahip olacak. Ayrıca insanların birbirleriyle iletişim kurmasına ve Tanrı Sözü’nün yayılmasına izin veren bir sohbet özelliği olacak.

Samuel, ‘‘Bu sosyal ağ platformunu yaratarak inancımı yaşamak istedim. Ayrıca Rab’bi tanımayanları teşvik etmek ve onlara yardım etmek istedim. İnanç temelli olmayan içerikler diğer uygulamalarda mevcut. Gönderilerimizin, videolarımızın ve fotoğraflarımızın bulunduğu Facebook, YouTube ve Instagram’ı birleştiriyoruz. İnsanların artık bu platformlara girmesi gerekmiyor. Çünkü hepsi tek bir yerde mevcut’’ dedi.

Samuel’e göre, FaithMeet, tüm içeriği ‘uygun’ ve ‘Tanrı merkezli’ tutmayı amaçlayan bir dizi topluluk standardına ve yönergesine sahip olacak. Ekip tarafından takip edilecek içeriklerin ‘uygunsuz’ veya ‘Hristiyan temelli olmadığı’ tespit edilmesi durumunda kaldırılacak. Samuel, ‘‘Platform ekibi, fazladan bir çift göz olarak FaithMeet’i inanca dayalı tutacak’’ dedi.

Başlangıçta ‘Rovinsa’ olarak adlandırılan FaithMeet, inanç, Kutsal Kitap ve teknolojiyi tek bir yerde birleştirme umuduyla kuruldu. Bu hedefe ulaşmak için FaithMeet, hızlı dua yanıtlarını, etkinliklerin gerçek zamanlı güncellemelerini, etkinlikleri ve dünyanın dört bir yanındaki kiliselerden gelen duyuruları bildirerek dijital etkileşimleri önemli bir bileşen olarak sunacak.

Samuel, FaithMeet aracılığıyla Hristiyanların çevrimiçi bir topluluk oluşturmasına yardımcı olmayı umduğunu söyleyerek, ‘‘Uygulama aracılığıyla insanlar birbirleriyle tanışabilir ve Tanrı’yı ​​yüceltebilir’’ dedi.

FaithMeet, Hristiyanlara yönelik ilk sosyal medya platformu değil. Social Cross, Instant Christ ve USA.Life dahil olmak üzere inanç temelli alternatif sosyal medya platformları bulunuyor. (CP)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi