19 Nisan 2024 Cuma

Hristiyan Kadın, Zulüm Görenlerin Sesi Olmak İstiyor

Dine hakaret ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan ama 2018’de beraat eden Pakistanlı Hristiyan Asia Bibi, zulüm gören diğer Hristiyanlar için umudun sesi olmak istiyor.

Asia Bibi

Asia Bibi, bir iş arkadaşının çıkan tartışma sonucunda kendisini dine hakaret etmekle suçlaması üzerine 2010 yılında hüküm giydi ve idam cezasına mahkûm edildi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Uluslararası Din Özgürlüğü Zirvesi’ne video mesajla katılan Bibi, özgürlüğü için Tanrı’ya şükretti. Bibi, ‘‘Beni sıkıntılardan ve zorluklardan kurtaran Rab’be bütün yüreğimle şükrediyorum. Bana ailemle yeni bir hayata başlama fırsatı verdi’’ dedi. Tutuklu bulunan ve zulüm gören Hristiyanların sesi olmak istediğini söyleyen Bibi, ‘‘Cezaevindeyken çocuklarım ve eşim için çok endişeliydim. Nerede olduklarını ve güvende olup olmadıklarını bilmiyordum, ancak umudumu kaybetmedim. Dua eden ve oruç tutan tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Onların duaları sayesinde artık özgürüm’’ dedi. 

”Asia Bibi’yi serbest bırakın”

Bibi, hapishanedeki en karanlık anlarında kendisini düzenli olarak ziyaret eden bir kuşla ilgili hikâyesini paylaştı. Kuşun, inancını güçlendirmek için Tanrı’dan gelen bir mesaj olduğuna inanan Bibi, ‘‘Hücremde her gün güzel bir şey oluyordu. İdam cezasına mahkûm edilmemin ardından hücreme getirildim. Her sabah 3.30 ve her akşam 17.00 dolaylarında uzun gagalı kahverengi bir kuş geliyordu. Bir süre sonra arkadaşım oldu. Ben onunla konuşuyordum, o da benimle konuşuyordu. Kuşu her gün izledikçe gelişinin anlamını fark etmeye başladım. Sanırım Tanrı’nın mesajını iletiyordu. Kuş geldiğinde içim rahatlıyor ve esenlik buluyordum. Bence bu, Tanrı’dan gelen çok önemli bir işaretti’’ dedi.

Hücresinde ölümü beklerken, kuş ona teselli ve umut ışığı getirdi. Tıpkı, İlyas’ın kendisini öldürmek isteyenlerden saklanırken Tanrı’nın ona hizmet etmesi için kargaları gönderdiği gibi.

Dereden su içiyor, kargaların sabah akşam getirdiği et ve ekmekle besleniyordu. (1. Krallar 17:6)

Pakistan Yüksek Mahkemesi tarafından beraatine karar verilen Bibi, aşırılık yanlıların hedefi haline geldi. Beraat kararına tepki gösterenler, onu öldürmekle tehdit etti. On binlerce kişi sokaklarda toplandı ve Bibi’nin ölümünü istedi. Mayıs 2019’da Pakistan’dan ayrılabilen Bibi, Kanada’da kızlarıyla tekrar bir araya geldi.

Uluslararası Din Özgürlüğü Zirvesi’nde konuşan Bibi, Hristiyan kardeşlerinin özgürlüğü için çok çalıştıklarını söyleyerek, herkese minnettar olduğunu dile getirdi. Bibi, ‘‘El ele verelim, acı çeken Hristiyan kardeşlerimizin sesi olalım ve tıpkı Tanrı’nın benim için yaptığı gibi içinde bulundukları zor durumdan çıkmalarına yardımcı olalım’’ dedi.

Bibi, Şubat 2020’de hapishanede geçirdiği yılları anlatan ‘Nihayet Özgür’ başlıklı bir kitap yayınladı. Yeni kitabında, Pakistan’daki Hristiyan azınlığın maruz kaldığı günlük zulmü ve cezaevindeki dehşet verici koşulları anlattı. (CBN News)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi