25 Nisan 2024 Perşembe

Hristiyan Kasabasına Irkçı Saldırı Gerçekleşti

İsrail’in Kuzey Bölgesi’nde bulunan çoğunlukla Arami Hristiyanların yaşadığı Jish kasabasında, Hristiyanlara ait araçların lastikleri kesilmiş halde bulunurken, araçlarda ve binalarda nefret içerikli yazılar görüldü. Güvenlik görüntülerinde, arabaların lastiklerini kesen 3 kapüşonlu şüpheli görülüyor. CBN News, 150’den fazla otomobilin hasar gördüğünü bildirdi.

Bölgedeki Arami Hristiyanlardan biri olan Shadi Khalloul, CBN News’e verdiği demeçte, ‘‘Sabah çocuklarımı okula götürmek için 7’de uyandım ve dışarıda sesler duydum. Ne olduğunu görmek için gittim. Babamı ve diğer komşularımı arabalarının yanında üzgün şekilde gördüm ve birilerinin lastikleri kestiğini söylediler’’ dedi.

Üç şüpheli ayrıca bazı arabaların üzerindeki Davut Yıldızı’nı spreyle boyayarak, binalara nefret içerikli yazılar yazdı. ‘Yahudiler uyanıyor, asimile olmayı bırakıyor’ yazılı grafitiler görüldü.

Polis, kasabanın Yahudi aşırılık yanlıları tarafından hedef alındığına inanıyor. Jish konsey başkanı Elias Elias gazetecilere verdiği demeçte, bölge sakinlerinin aşırılık yanlılarıyla ilk kez karşılaşmadığını söyledi. Khalloul ise, bu saldırının 18 ay içinde üçüncü saldırı olduğunu söyledi.

Khalloul, ‘‘Bazıları ya saldırganlar geri dönüp evinizi ve arabanızı yakarsa veya ateş ederse. Şimdi lastiklerinizi kesiyorlar, ya daha kötüsünü yaparlarsa diye soruyor. Bu saldırganlara herhangi bir terörist gibi davranılmalı ve ders alabilmeleri için hapse atılmalı’’ diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Jish kasabasında çoğunlukla Hristiyanlar yaşasa da, Arap Müslümanların da yaşadığı bir bölge. Khalloul, Müslüman komşularla barış içinde yaşadıklarını söyledi.  

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, olayla ilgili açıklama yaparak, saldırganların bulunarak adalete teslim edileceğini söyledi. Netanyahu, “Vatandaşlarımıza yönelik herhangi bir saldırıyı asla kabul etmeyeceğiz” diyerek uyardı. (CHL)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi