25 Nisan 2024 Perşembe

Hristiyan Liderler Hong Kong Protestolarına Tepki Gösterdi: ‘’Mesih Bize Sadık Kalacak’’

Hong Kong’da suçluların Çin’e iadesine ilişkin tartışmalı yasa tasarısına karşı Hong Kong sokaklarında yaklaşık 2 milyon insan toplandı.

Protestocular konuşma özgürlüğü, din özgürlüğü ve serbest seçimleri içeren İngiltere’den devraldıkları sistemi korumaya kararlı. Gösterilerde Lam istifaya davet edildi ve yasa tasarının sadece askıya alınmak yerine tamamen iptal edilmesi talebinde bulunuldu.

Sosyal medyada yayınlanan videolarda, protestoların resmi olmayan marşı olan “De Halleluya İsa’ya” ilahisini söyleyen binlerce protestocuyu gösteriyor.

32 protestocunun tutuklanmasına rağmen, gösterilerin yakında bitmeyeceği tahmin ediliyor. Protesto örgütlerinin sivil insan hakları cephesi, hükümetin iade yasasını geri çekinceye kadar devam edeceklerini söyledi.

CHRF, protesto gösterilerini “isyan” olarak nitelendiriyor ve Lam’ı istifaya zorluyor. CHRF, Asia News ‘e verdiği açıklamada, “Hükümet cevap vermeyi reddederse, yarın daha çok Hong Konglu grev yapacak.” ifadelerini kullandı.

Carrie Lam

Hong Kong lideri Carrie Lam, tasarıyı askıya aldı ve özür mesajı yayınladı. Mesajın içeriğinde hükümetin çalışmalarındaki “eksiklikleri”, “toplumda ciddi tartışmalara ve anlaşmazlıklara yol açarak halk arasında hayal kırıklığına ve kedere neden” olduğunu itiraf etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi