29 Nisan 2024 Pazartesi

Hristiyan Öğrencilere Zorunlu Din Dersi Son Buluyor

Pakistan’da Hristiyan öğrencilere ilk 12 yıl zorunlu olan din dersi son buluyor. Çocuklar artık kendi inançlarına göre dini eğitim alacak.

22 Ocak’ta onaylanan yeni din eğitimi müfredatı, Pakistan’da azınlık gruplara yönelik eğitim planlarını kapsıyor. Pakistan Federal Eğitim, Mesleki Eğitim ve Ulusal Miras Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre, ders planları din eğitimi uzmanları tarafından hazırlandı. Yeni müfredatın 2025 yılında yürürlüğe gireceği açıklandı.

Adalet ve Barış Ulusal Komisyonu (NCJP) genel müdürü Naeem Yousaf Gill, Hristiyan müfredatının hazırlanmasında yer aldığını ancak uygulanmasında bazı zorlukların olduğunu belirtti. Gill, ‘‘Müfredatın uygulanması büyük bir zorluk. Ülkemizde azınlıklara yönelik politikalar sıklıkla başarısızlığa uğruyor’’ dedi.

Hristiyanlara yönelik ders planı, Kutsal Kitap, İsa Mesih’in yaşamı, Kilise tarihi ve Hristiyanlığın değerleri üzerine çalışmalar içerecek. Ayrıca Üçlü Birlik, Mesih’in mucizeleri, Hristiyan ahlak felsefesi, Mesih kavramı ve İznik Konseyi hakkında bilgiler yer alacak. Ders planı Pakistan’daki Hristiyanlığa da değiniyor. Tomas’ın yaşamı ve Güney Asya’daki hizmetine ilişkin bir çalışmaya yer veriliyor. Ayrıca Pakistan Azınlıklar Bakanı olarak görev yapan Katolik Shahbaz Bhatti’nin öldürülmesine değiniliyor. Dine hakaret yasalarını eleştiren Bhatti, Taliban militanları tarafından katledildi.

Pakistan Azınlık Öğretmenler Birliği (PMTA) başkanı Anjum James Paul, ‘‘Müfredatın ayrım gözetmeksizin tüm öğrencilere eşit haklar ve fırsatlar sunması nedeniyle minnettarız’’ dedi.

Church in Need USA (ACN) sözcüsü Joop Koopman gelişmeyi memnuniyetle karşılayarak, ok dedi.

Pakistan nüfusunun sadece yüzde 1’ini Hristiyanlar oluşturuyor, ancak inanlılara yönelik zulüm son bulmuyor. Aid to the Church in Need (ACN) tarafından yapılan araştırmada Hristiyanların ağır zulme maruz kaldığı Pakistan, ‘kırmızı’ kategoride listelendi.

(Kaynak: Catholic News Agency)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi