29 Mart 2024 Cuma

Hristiyan Protestocular Mülteciler İçin Tutuklandılar

Hristiyan protestocular bakanlık binasının dört kat üstünde asılı olarak yaptıkları protesto gösterileri sonrasında tutuklandılar.

Avustralya’daki iki Hristiyan protestocu, ülkenin sığınmacılara yönelik kötü muameleye tepki göstermek amacıyla Dışişleri Bakanı Julie Bishop’un ofisinin dört kat üstünde askıda asılı olarak kaldıktan sonra tutuklandılar.

Cornerstone Kilisesi Pastörü Jarrod McKenna ve psikolog Delroy Bergsma protesto gösterilerine Çarşamba günü saat sabah 05:00’da başladı ve altı buçuk saat sonra, saat 11.30’da gözaltına alındı. Üstünde “SOS Manus” ve “Sevgi, sığınmacılar için bir yol bulur.” yazan pankartları havada uçuran çift, Avustralya’nın mültecileri yoksulluk ve pislik içindeki yaşam koşullarıyla bilinen Manus Adası’nda tutma politikasının kendilerine burada askıda asılı kalmaktan başka çare bırakmadığını vurguladılar.

McKenna, “Bu yüzden burada asılı duruyoruz, Dışişleri Bakanını ve hükümeti Manus’ta daha fazla kişinin ölmesini önlemek için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.

“Manus Adası’nda yaşananlar acil bir duruma işaret ediyor. Avustralya’da güvenlik arayışı içinde olan 600 kişi yıllarca hapsedildi ve şu anda yiyecek, su, tıbbi bakım ve güvenli bir gelecekten mahrum kaldılar.”

Bergsma, Manus Adası’ndaki koşulları “vahim ve acil” olarak nitelendirdi.

Bergsma, “Acil harekete geçmek için şimdiye kadar #LoveMakesAWay’e katılan 300’den fazla Hristiyan’a sesleniyoruz. Ayrıca, Manus’ta tutulan 600 kişiyi desteklemek için tüm iyi inançlı Avustralya’lılardan acil harekete geçmelerini talep ediyoruz. Manus Adası’nda ölümlerin artmasına izin vermemeliyiz.” dedi.

Bu çift “Sevgi Bir Yol Bulur” barışçıl protesto hareketinin bir parçası ve adanın boşaltılması çağrısında bulunuyorlar.

Facebook mesajında McKenna, mahkûmların Avustralya halkı için gözden ırak olduklarını, ama dualarından ırak olmadıklarını bilmelerini istediğini söyledi.

McKenna, “Bizim duamız, sizin görünür kılınmanız, haykırışlarınızın duyulması ve çektiğiniz acıların görülmesi içindir.” dedi.

“Cesaretiniz ve nazik talebinizden dolayı teşekkür etmek istiyoruz. Siz sadece güvenli bir yer ararken sizi kilitli tutmak için altyapı çalışmalarına 4 yıldan uzun bir süredir 5 milyar dolar harcanmış olduğu için bizleri bağışlamanızı rica ediyoruz.”

“Umarız bu küçük eylemler, unutulmadığınızın küçük bir işareti olacaktır. Hayatlarınızın değerli olduğu konusunda görünmez değilsiniz.”

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi