29 Mart 2024 Cuma

Hristiyan Sporculardan Anlamlı Hareket

Hristiyan Sporcuların Kardeşliği (FCA), dünyanın dört bir yanındaki antrenörleri ve sporcuları, Müjde’yi duyurmak için spor platformunu kullanmaya davet ediyor.

Kutsal Kitap’ın dağıtılması yoluyla Tanrı’nın Sözü’nü paylaşmaya kendilerini adayan FCA, 2021’de 208.624 Kutsal Kitap dağıttı. Hizmetlerinde 67 yılı geride bırakan FCA’nın Başkanı ve CEO’su olan Shane Williamson,

‘‘Tanrı’nın, Hristiyan Sporcular Kardeşliğini kutsamasının nedenlerinden birinin hizmetimizi büyütmeye odaklanmamız olduğuna inanıyorum. Tanrı’nın Sözü’ne ve Kutsal Kitap gerçeğine bağlıyız. Müjde’nin dünyanın dört bir yanındaki antrenörlere ve sporculara ulaşmasını sağlayan Tanrı’nın işlerini hayranlıkla izliyoruz’’ dedi.

FCA’nın 2021 için teması, 1. Timoteos 6:11‘de yer alan şu sözdü: ‘‘Doğruluğun, Tanrı yolunun, imanın, sevginin, sabrın, uysallığın ardından koş.’FCA, sporla uğraşan Hristiyanları inançlarına bağlı kalmaları konusunda uzun yıllardır teşvik ediyor. FCA’nın Müjde’yi duyurma geçmişine ait kısa bir genel bakış;

1946: Sporcunun Kutsal Kitap’ı

FCA, öncelikle kapağında logosu bulunan kamp için Kutsal Kitap bastı. Kamplar büyüdükçe, her yıl yeni temalarla Kutsal Kitap kapakları tasarlandı ve yeni programlar eklendi. Kutsal Kitap, önde gelen etkinlikler ve yüz yüze öğrenci toplantıları için önemli bir kaynak haline geldi.

Bu, her kampçının aldığı ve en çok talep edilen Kutsal Kitap kaynağı haline gelen Sporcunun Kutsal Kitap’ı olarak bilinmektedir.

2003: Spor Kutsal Kitapları

FCA’nın Kutsal Kitap dağıtımı, çeşitli profesyonel sporcuların tanıklıklarını da içeren sporda Yeni Antlaşma’yı tanıttığında başladı. FCA, günümüze dek bunlardan bir milyondan fazlasını yayınladı.

2006: Uluslararası Kutsal Kitaplar

FCA ilk İspanyolca Yeni Antlaşma’yı 2006’da yayınladı. O zamandan beri, birçok kaynak tercüme edildi ve yayınlandı. 2017 yılında FCA, 50 bin Tay Sporları Yeni Antlaşma ve 10 bin Vietnam Sporları Yeni Antlaşmayı dağıtıma çıkardı. Ertesi yıl, sporcular için Korece, Mandarin, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Ukraynaca, Rusça ve Urduca dillerinde Kutsal Kitap basıldı. Günümüzde Arapça, Tayca, Endonezyaca, Vietnamca, Mandarin, Korece, Urduca, Fransızca, Rusça, Ukraynaca, İspanyolca, Japonca ve Portekizce dillerinde Yeni Antlaşma, Spor Kutsal Kitapları ve sporcular için Kutsal Kitap el kitapları basıldı.

2013: Dijital Çağ

FCA, Kutsal Kitapların elektronik sürümlerini yayınlamak için YouVersion ile ortaklık kurdu. Günümüzde FCA’nın YouVersion’da İspanyolca, Ukraynaca, Rusça, Çince ve Korece dâhil olmak üzere birçok dilde 50’den fazla Kutsal Kitap okuma planı bulunmaktadır.

Williamson, ‘‘67 yıl boyunca İsa Mesih’in dünya çapında tanınması, FCA’nın önceliği olmuştur. Antrenörlerimize ve sporcularımıza Mesih’in umudunu ve gerçeğini O’nun yetkin Sözü aracılığıyla sunabileceğimiz harika bir armağanımız var’’ dedi. (cbn)

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi