25 Nisan 2024 Perşembe

Hristiyan Sunucu, 60 Yıllık Görevinden Ayrılacağını Duyurdu

Amerika’nın en uzun süredir devam eden televizyon sunucusu olan CBN Kurucusu Pat Robertson, hafta içi her gün yayınlanan Hristiyan televizyon programı The 700 Club’daki görevinden ayrılacağını duyurdu.

Robertson, CBN’nin ilk yayınının 60. yıl dönümünde yeni projelere adım atıldığını duyurarak, ‘‘Bugünkü gösteri The 700 Club’ın sunucusu olarak benim finalim olacak. Yerimi, yetenekli oğlum Gordon devralacak’’ dedi.

Robertson, çalışmalarını 1977’de kurduğu Regent Üniversitesi’nde öğrencilere ders vermeye yöneltecek ve gelecekteki CBN yayınlarına katılacak. Ekim ayından itibaren, izleyicilerin e-maillerini yanıtlamak üzere The 700 Club’ın aylık interaktif bölümüne katılacak. Ayrıca, uluslararası ilişkiler konusunda kıdemli bir danışman olarak programlarda yer almaya devam edecek. Robertson, enerjisini ve tam zamanlı deneyimini Regent Üniversitesi’nin 11 bin kişilik öğrenci topluluğunun eğitilmesine ve donatılmasına yardımcı olmak için harcayacak. Yıllardır Müjde’yi milyonlarca izleyiciyle paylaşan Robertson, Kutsal Ruh’un gücünün teşvik verici tanıklıklarıyla Mesih’in umudunu Amerika’ya ve dünyaya getirmek için çalıştı.

The 700 Club’ın yirmi yıldır yardımcı sunucusu ve baş yapımcısı olarak görev yapan Gordon Robertson, ‘‘Başarılı ve sadık babamın 60 yıldır CBN’ye verdiği hizmet tarif edilemez. Mirası ve dua hayatının örneği, önümüzdeki yıllarda TV programına liderlik etmeye devam edecek. En iyi tarafı Regent Üniversitesi’ne gidecek ve düzenli olarak The 700 Club’da yer alacak’’ dedi.

Robertson, 1960 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk Hristiyan televizyon ağı olarak CBN’yi kurdu. Hizmeti, 1966’da yayına giren The 700 Club programıyla genişledi. Müjde’yi duyurma konusunda 60 yılı aşkın bir geçmişe sahip olarak, aynı zamanda yardımsever, dini lider, eğitmen, iş adamı ve yazar olarak tanındı.

Robertson ve CBN News ekibi izleyicilere dünya olayları hakkında fikir verdi ve çeşitli dünya liderleriyle röportajlar yapıldı. ABD Başkanları Jimmy Carter, Ronald Reagan, Gerald Ford, George W. Bush ve Donald Trump ile özel olarak görüşüldü. Ayrıca Yitzhak Rabin, Shimon Peres, Menachem Begin, Benjamin Netanyahu, Ehud Barak, Ariel Sharon ve Ehud Olmert de dâhil olmak üzere birçok İsrailli liderle röportaj yapıldı. Robertson, Güney Afrika, Zambiya, Angola, Zaire, Vietnam başkanları ve Latin Amerika’nın neredeyse tüm liderleri dâhil olmak üzere birçok dünya lideriyle röportaj yaptı. Hatta Çin’e giderek Başbakan Zhu Rongji ile özel olarak görüştü. Konuştuğu diğer kişiler arasında Saddam Hüseyin’in eski nükleer bilim adamı Hıdır Hamza da vardı. Robertson, CBN kameralarını dünyanın en uzak köşelerine de götürdü. Pakistan’ın Ketta kentine giden Robertson, El Kaide militanlarıyla röportaj yaptı.

Jeopolitik alanın ötesinde, Corrie Ten Boom, Reinhard Bonnke, Chuck Colson, Richard Wurmbrand, Jonathan Cahn, Franklin Graham, Anne Graham Lotz, Tony Evans, Max Lucado, Ben Carson, Kirk Cameron, Lee Strobel olmak üzere çok sayıda Hristiyan lider görüşme sağladı. Ayrıca Charlie Daniels, Keith Green, Pat Boone, Gloria Gaynor, CeCe Winans, The Oak Ridge Boys, Ricky Skaggs, Rory Feek, Matthew West, Andrae Crouch, Sandi Patty, For King & Country dâhil olmak üzere çok sayıda müzik yıldızını ağırladı.

Eğlence alanında Charlton Heston, Sylvester Stallone, Corbin Bernsen, Elizabeth Hasselbeck, Shawn Michaels (WWE), Duck Dynasty ailesi (Phil Robertson, Kay, Willie, Jep, Missy, Sadie, John Luke, Korie), Kevin & Sam Sorbo, Darryl Strawberry, Nik Wallenda, Roy Rogers, Dale Evans, John Tesh ve Gary Sinise ile röportajlar yapıldı.

Yayıncılıkta sayısız şaşırtıcı ve tarihi anın yönetiminde geçen 60 yılın ardından, Robertson hizmetine yeni yollardan devam edecek. Robertson, ‘Damlardan Duyurun’ kitabının sonlarına doğru yazdığı gibi, ‘‘CBN, harika bir yolculuk gerçekleştirdi. Rab, küçük ve zor bir başlangıç yaparak bu hizmeti kutsadı. Hizmetin aracıyla dünya çapında kurtuluş ve şifa mucizeleri gerçekleştirdi. Gerçekten de, Tanrı’nın Krallığı’nın ufukları CBN ve dünyamız için sınırsızdır’’ dedi. (CBN)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi