24 Nisan 2024 Çarşamba

Hristiyan Vekilden İskenderun Ortodoks Kilisesi’ne Ziyaret


Milletvekili Garo Paylan, seçim çalışmaları kapsamında İskenderun’da gerçekleştirdiği ziyaretlerini İskenderun Ortodoks Kilisesi ile sürdürdü.

Garo Paylan ziyaretinde partilerinin 2 dönem sınırı nedeniyle önümüzdeki dönem milletvekili adayı olmamasına rağmen 40 gündür sahada olduğunu ve çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü kaydetti.

İskenderun Aziz Corç Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret eden Paylan ve beraberindekiler, Kilise Vakıf Başkanı Can Teymur ve yönetimi ile cemaat mensupları tarafından karşılandı.

Garo Paylan, Hatay’ın başta depremle ilgili yaşanan sorunları olmak üzere tüm sıkıntılarını partisinin çözeceğine inandığını belirtti. Yaşanan felaketin ardından yapılanlarla değinen Paylan; “Büyük bir badire atlattık. Bu badireden dahi gerçekten güzellikler çıkardık. Bu güzelliklerin en güzelini bu kilisede gördüm. Burada sizler acılarınızı bir kenara koyup çok büyük bir dayanışma örneği sergilediniz ve insanlık dersi verdiniz. Siz her şeyden önce biz insanız dediniz ve İskenderun halkını kucakladınız. Burada kazanlar kaynadı. O yemekleri dağıtırken siz kimsenin kimliğine bakmadınız. Tüm insanlar o kazanlardan yemek paylaştı ve acıları hafifledi. Zaten acılarımızda ortaklaşamazsak biz bir millet olamayız. Acılarımızda ortaklaşma görüntüsünü siz burada gösterdiniz, insanlık dersi verdiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Umarım önümüzdeki seçimlerde de barış, demokrasi ve insanlık kazanır” şeklinde konuştu. Vekil Paylan konuşmasının ardından milletvekili adaylarını tanıttı.

Ziyaretten ötürü teşekkürlerini ileten Vakıf Başkanı Can Teymur, İskenderun’da kültürler ve inançlar arasındaki sevgi bağlarının çok güçlü olduğunu ifade ederek, yaşanan zor günlerin tez zamanda geçmesini, evinden barkından olan vatandaşların yeniden evlerine kavuşmasını temenni etti.

Hatay Milletvekili adayı Kerem Nalbant da, tüm olumsuzluklara rağmen umutlu olduğunu söyleyerek; “Depremin yarattığı mağduriyet sonucunda bir çok insanın evi, iş yeri, geleceği, birikimi tuzla buz oldu ancak gelecek açısından karamsar değilim. Ancak biz bu iktidarı değiştirecek kudrete ve inanca sahibiz. Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsunlar sandığa gitsinler. Oylarını değişimden, adaletten, barıştan yana olanlar oylarını kullansın ve bu kenti küllerinden yeniden var edelim” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi