25 Nisan 2024 Perşembe

Hristiyanlar Anlaşmazlıkları Çözerken Ailelerinden Etkileniyor

Barna Group tarafından yapılan araştırmaya göre, Hristiyanlar anlaşmazlık durumunda en çok aile üyelerinden etkileniyor.

Barna Group ve The Genius of One tarafından yapılan ankete göre, Hristiyanların yaklaşık yüzde 57’sinde anlaşmazlıkların çözümünde en güçlü etkiyi aile bireyleri gösteriyor. Diğer etkiler arasında Kutsal Kitap (yüzde 39), arkadaşlar (yüzde 37), pastörler ve kilise liderleri (yüzde 24) yer alıyor. 

Raporda, ‘‘Hristiyanlar arasında birliğin sağlanması zor görünebilir. Makale, Hristiyanların ve kilise liderlerinin konuya bakış açılarına dair verileri araştırıyor’’ ifadeleri yer aldı. 

Anket, 1.200’den fazla Hristiyan ve yaklaşık 400 pastörün katılımıyla gerçekleşti. Pastörlerin yaklaşık yüzde 50’si anlaşmazlıkların çözümünde işbirlikçi bir zihniyete başvurduklarını söyledi. Hristiyanların yüzde 37’si ise anlaşmazlıklardan kaçınmaya veya çatışmayı önlemeye çalıştıklarını belirterek, ‘‘pastörlerin ve Hristiyanların çoğu, anlaşmazlıkların çözümünde ilk adımı atmasına rağmen, barışı sağlama konusunda yönlendirilmeye ve teşvik edilmeye ihtiyaç duyuyorlar’’ ifadelerinde bulunuldu.  

Pastörler evlerinde, kiliselerinde veya arkadaşları arasında yaşanan anlaşmazlıkların çözümünde kendilerini daha rahat hissettiğini belirtti. Raporda, ‘‘Hristiyanlar genellikle aile ve arkadaşlar gibi yakın çevrelerinden anlaşmazlıkların çözümü hakkında daha fazla bilgi ediniyor. Bu çalışma, pastörlerin önemli konular üzerinde etkilerini artırmaları gerektiğini vurguluyor. 10 Hristiyandan yaklaşık dokuzu, kiliselerinin onları topluluğa sağlıklı bir şekilde katılmaları için donattığı konusunda hemfikir’’ ifadeleri yer aldı. (CHL)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi