25 Nisan 2024 Perşembe

Hristiyanlar, Hastane Önlerinde Dua Buluşması Yapıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Hristiyanlar, Koronavirüs salgını sırasında çalışmaya devam eden sağlık personeli ve hastalara dua etmek için hastanelerin önlerinde toplanıyor.

Çoğunlukla Georgia eyaletinin Albany bölgesinde toplanan Hristiyanların, Florida’nın Kissimmee bölgesi ve Alabama’nın Alexander City bölgesinde de toplandığı görüldü. Toplulukların bir aradayken görüntülendiği video ve fotoğraflar sosyal medyada yayıldı.

Houma Times gazetesi, Louisiana bölgesi sakinlerinin tüm hastane çalışanları ve hastalar için dua etmek amacıyla saat 19.00’da Terrebonne isimli hastanenin otoparkında toplandıklarını bildirdi.

Etkinliğin organizatörlerinden Jaime Gaudet, “Bazen toplum kendini çaresiz hissedebilir. Neler olduğunu hissedebiliyoruz ve yardım etmek istiyoruz. Aslında yapabileceğimiz çok şey var. İçinde bulunduğumuz dönem bizim için bir fırsat, hepimiz dua edebiliriz” dedi ve ekledi: “Hastanede hasta veya refakatçi olan insanlar çok yoruluyorlar ve ailelerini özlüyorlar.”

Dua buluşmasına katılanlara, enfeksiyon yayılma riskini azaltmak için sosyal mesafeyi uygulama talimatı verildi.

Jaime Gaudet, “Kendinizi kriz anında hissettiğinizde, endişe ve korku zihninizi sarar. Kendinizi duaya bıraktığınızda ise bu duygular uzaklaşır ve yerini huzura bırakır, zihninizde oluşan bu boşluk umut ile dolar” diye ekledi.

Louisiana Sağlık Bakanlığı eyalet olarak toplamda 22475 vaka ve 1155 vefat sayısı olduğunu açıkladı. 

Vali John Bel Edwards, “Son derece üzücü de olsa, COVID-19 vakalarındaki bu artış, yeni bir yayılım dalgasının gelip gelmeyeceğiyle ilgili bizi bilgilendirebilir. Devlet genelinde, test sayısında bir artış görmekten memnuniyet duyuyorum. Zaman zaman söyledim ve tekrar söylüyorum. COVID-19 eyalet çapında bir sorundur ve test yapmak bu sorunu çözmek adına hayati bir adımdır. Maalesef COVID-19’un Louisiana bölgesinde yayılmaya devam ettiğini düşünüyoruz. Durum kaygılandırmaya devam ediyor fakat her Louisianalı içinde bulunduğumuz durumu değiştirecek güce sahip, lütfen evinizde kalın” açıklamasında bulundu.

Halkın yaşadığı bu sağlık krizi, insanların duaya daha çok bağlanmasını sağladı.

Pew Araştırma Merkezi, ABD’de 19-24 Mart tarihleri arasında 11.537 yetişkin birey üzerinde araştırma yaptı ve bu bireylerin %55’i COVID-19’un yayılmaması için dua ettiğini belirtti.

Danimarka’daki Kopenhag Üniversitesi profesörü, Jeanet Sinding Bentzen’in 75 farklı ülkede yapılan internet araştırmaları analizine göre, Google arama motorundaki dua aratma yoğunluğunun iki katına çıktığı belirtti.

ABD’deki diğer büyük şehirler gibi New Orleans da kendi bölgesinde alınan karantina emrinden sonra bile yüksek virüs yayılım hızıyla beraber “riskli bölge” olarak nitelendiriliyor. Bu durum, bölgede yaşayan sakinlerin yetkililerin tavsiyesine uymadığı, tedbirli davranmayıp, evlerinde kalmadığı anlamına geliyor. (christianpost/O.D)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi