26 Nisan 2024 Cuma

Hristiyanlar için En Tehlikeli Ülkeler Açıklandı

Open Doors’un Hristiyanların en çok zulüm gördüğü ilk 50 ülke listesi açıklandı. Hristiyanlar için en tehlikeli ülkeler arasında dört Latin Amerika ülkesi yer alıyor.

Araştırmalar, dünya genelinde 360 milyon Hristiyanın zulüm gördüğünü gösterdi. Open Doors, 1993’ten bu yana İsa Mesih’i takip etmenin en zor olduğu 50 ülkenin sıralamasını yıllık olarak yayınlamaktadır.

Rapora göre Kolombiya, Amerika kıtasında Hristiyanlar için en tehlikeli ülke. Dünya genelinde ise 22. sırada yer alıyor. Ülkede Hristiyanların sayısı çoğunlukta olmasına rağmen, kırsal alanlarda yaşayan inanlılar yerli halkın zulmüne maruz kalıyor. Open Doors, silahlı grupların ve çetelerin Kolombiya’nın büyük bir kısmını kontrol ettiğini söyledi. Şiddete ve yolsuzluğa karşı sesini yükselten kilise, çetelerin hedefi oluyor.

Listedeki diğer Latin Amerika ülkesi ise 27. sırada yer alan Küba’dır. Çalışmada, ‘‘Yolsuzluğa veya siyasi sorunlara karşı duran Hristiyanlar ve kilise liderleri tutuklanabilir’’ ifadesi yer aldı. Latin Amerika’da Hristiyanlar için en tehlikeli üçüncü ülke olan Meksika, listede 38. sırada yer alıyor. Aztek ülkesinde yaklaşık 150 organize suç çetesi bulunuyor. Çalışma, çetelerin kontrol etmeye çalıştığı bölgelerde yaşayan Hristiyanların suça karşı seslerini yükselttiği için tehdit edildiğini belirtti. Bu durum adalet sisteminin ve siyasi gücün eksikliği nedeniyle kötüleşiyor. 

Dördüncü Latin Amerika ülkesi ise Başkan Daniel Ortega tarafından yönetilen Nikaragua. Open Doors, ‘‘Katolik kiliseleri, ülkede yaşananlara karşı en duyarlı olan gruptur. Hükümet, protestolar sırasında insanlara yardım eli uzatan kiliselere düşmanca davranıyor’’ dedi.

Open Doors tarafından yayınlanan listenin başında, Kuzey Kore yer alıyor. Raporda, ‘‘Yetkililer tarafından fark edilen Hristiyanlar, koşulların çok kötü olduğu çalışma kamplarına gönderiliyor veya öldürülüyor’’ denildi. Kuzey Kore’de Hristiyanlık, diktatörlük ideolojisine ve yönetimine karşı tehdit olarak görülüyor. Kuzey Kore’yi Somali, Yemen, Eritre, Libya, Nijerya, Pakistan, İran, Afganistan ve Sudan takip ediyor.

Open Doors’un direktörü Marco Cruz, yaşanan zulme sevgiyle karşılık vermenin önemine değinerek, ‘Bu sevgi bizi dua etmeye ve kardeşlerimizin ihtiyaçları için harekete geçmeye çağırıyor’’ dedi. (CNA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi