20 Nisan 2024 Cumartesi

Hristiyanlar, İş Yerlerinde Baskı Altında Kalıyor

Yeni bir araştırmaya göre, Birleşik Krallık ve ABD’deki Hristiyanlar iş yerlerinde düşmanca davranışlara ve alaya maruz kalıyor. Şirket danışmanlığı işini yürüten Pearn Kandola tarafından yapılan araştırmaya katılanlar, işyerinde susturulduklarını ve iş arkadaşlarını gücendirme ya da rahatsız etme korkusuyla inançlarını paylaşmadıklarını belirtti. 

İş yerinde dini kıyafet veya sembol kullandıklarını belirten Hristiyanların yüzde 45’i, kendilerini rahat hissetmediklerini söylerken, günlük hayatlarında böyle giyinmelerine rağmen yüzde 74’ü iş yerlerinde bunu yapmamayı tercih ettiklerini belirtti.

Pearn Kandola, ‘‘Susturulmuş hissine kapılan Hristiyanlar iş yerlerinde dini kimliklerini ifade edemiyor’’ dedi. Hristiyan çalışanların sadece yüzde 37’si iş yerlerinde dini bayramlar hakkında konuşabildiklerini söylerken, Birleşik Krallık’taki Hristiyanlar arasında bu oran yüzde 51’e yükseldi. ABD’deki Hristiyanlar arasında ise bu oran yüzde 22’ye kadar gerilemektedir.

Katılımcıların yüzde 70’i dini bayramlarda işten izin aldıkları için mutlu olduklarını belirtirken, Amerikalı Hristiyanların yüzde 84’ü, Birleşik Krallık’taki Hristiyanların ise yüzde 55’i aynı duyguya sahip olduğunu bildirdi.

Katılımcıların yüzde 29’u iş yerlerinin dini kıyafet giymelerine veya Hristiyanlığa dair semboller kullanmalarına izin verdiğini belirtti. Pearn Kandola, bunun nedeninin iş yerlerinde çalışanların dini kimliklerine yönelik bir yönerge bulunmamasından kaynaklandığını söyledi.

Araştırmaya göre, birçok katılımcı başkalarını gücendirmemek için inançlarını iş arkadaşlarıyla paylaşmıyor. Buna göre, Hristiyanlardan bazıları inançlarını paylaşmanın farklı dini görüşe sahip olan iş arkadaşlarını rahatsız edebileceğini düşünüyor. Katılımcılardan bazıları Hristiyanların merhametli ve yardımsever olduğu gibi bazı gerçeklere atıfta bulunduğunu söylerken, bazıları ise bu durumun kendileri üzerinde baskı yarattığını açıkladı.

Hristiyanlardan bazıları ise iş yerlerinde inançları nedeniyle düşmanca davranışlara veya alaya maruz kaldıklarını belirtti. Katılımcılar, çalışanları dini konular konuşmaktan alıkoyan ‘yazısız bir kural’ olduğunu söyledi.

Rapora göre, dini ifadeyle ilgili net bir yönergenin bulunmaması, birçok çalışanın iş yerinde dini konulardan kaçınmasına yol açtı. Kapsayıcı bir kültür yaratılması gerektiğini belirten rapor, ‘‘Kuruluşlar, tüm dini gruplar adına net yönergeler geliştirmeli. Yöneticiler bu tür yönergeleri uygulamalı, desteklemeli ve her yerde uygulandığından emin olmalıdır’’ ifadelerinde bulundu.

Araştırmaya 2021 – 2022 yılları arasında Birleşik Krallık ve ABD’den yaklaşık 1.100 Hristiyan katıldı. (CT)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi